"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Wednesday, May 31, 2017

Kisah Sebuah Kegagalan

Tajuk sastera habis. Haha.

And the ordinary comment: sekejap je dah hari ke 5 puasa. 

Isnin haritu waktu aku tengah berkemas nak balik kerja suddenly perut rasa tak selesa. Heartburn. I didnt expect to get worse, so I just ignored it and balik je lah. Andddd I was wrong. The pain escalated pretty quickly in 30 minutes secara rasminya saya diserang gastrik.

It was quite painful I was shaking from the pain. And the nauseousness was terrible I could hardly focus on driving. Nasib baik tak langgar belakang lori hoii -..-"

I couldnt even stand up straight sakit punya pasal maka terbongkok2 la aku jalan turun kereta masuk ke rumah. Makcik tingkat bawah tu pulak elok tengah melepak kat corridor dengan cucu2 dia, and masa ni lah dia nak beramah mesra bertegur sapa segala. Tak nampak ke saya tengah peluh2 tahan sakit ni acik oiii. Memang tak laa aku nak layan. Aku buat tak dengar sambil laju2 jalan passed her. Maaf kan saya acik.

Masuk je rumah aku campak tepi semua beg, telan ubat pastu terus bergolek atas katil menahan sakit dan loya.

Demikian lah serba sedikit cerita saya yang tewas dengan serangan gastrik pada pukul 5:30pm di bulan puasa. 

Kbai.

nRelate All Blog Sections