"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Friday, March 3, 2017

Masalah

Being a female, yang kena hadap masalah hormon tiap2 bulan ni, if you asked me benda yang paling membencikan about it is masalah mengantuk.

I mean, kalau mood swing tu you can just ignore people. Or stay away from everyone. Or lepas je lah emosi tak tentu arah tu. Kalau the cramps pulak you can take medicine to help. 

Tapi kalau the sleepiness tu, memang tak boleh buat apa dah. Tengah berjalan pun boleh rasa nak tertidur. Tengah mengadap boss bebel2 pasal kerja aku ni sikit lagi nak terlelap dah. 

Paling teruk waktu driving. I was aware that I am sleepy pastu buat macam2 to stay awake tapi still mengantuk macam gila rasa nak turun kereta pastu langgar diri sendiri.

So the only cure is to sleep.

Tapi sekarang is tengah waktu bekerja, and its only 8:30am. And I have a meeting at 9.

God help me *sigh*

Thursday, March 2, 2017

Sampah

I tried to write few times actually since last year.
Tapi semua sangkut dalam draft; either tak siap or aku ended up rasa tak perlu publish.
Tu yang tiba-tiba muncul satu entry last year tu.
Tu pun sejenis sampah.
Ni pun ala2 sejenis sampah jugak haha.
Bongok -..-


nRelate All Blog Sections