"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Thursday, May 28, 2015

Selamat pagi dunia

Aku tengah sangat penat dan mengantuk but somehow my system refuses to shut down to rest. That's how this entry came about. Hehe. 

Dah setengah tahun tak publish entry hoii. I still read blog orang lain macam biasa, tapi tak tergerak nak menulis kat blog sendiri. Padahal selalu ada je benda terlintas kat kepala yang I would like to write about in this blog. Tapi nama pun terlintas maka the thought tu sekadar melintas lalu berlalu pergi. Haha.

Anyway next week is my 33rd birthday. Terasa jugak la ala-ala dah tua kadang-kadang. Kadang-kadang je lah hehe. Helpless betul masih tak sedar diri tua -__-"

I can tell that my body is going through changes. Paling obvious ialah kulit muka. Berjerawat macam hapa tah, kecik besar semua ada sekali dengan pakej open pores melampau. Dah setahun kot jerawat kaw-kaw continuously macam ni. It was never like this. 

Haritu tak sengaja termengadu pasal kulit muka aku ni kat doktor, sebab dia sound aku dok garu jerawat kat dahi haha. He said that most likely it is because of my age, umur meningkat maka badan pun akan melalui certain changes maka hormon pun kadang-kadang bercelaru. Yes it is always the hormone with us ladies. Hergh. 

Anyway I'm really not bothered by it, cuma rasa semak je lah muka ni banyak bumps pastu sakit hati kalau gatal susah nak garu sebab sakit kot kalau tergaru jerawat. 

Somehow I have such positive mind set yang this will all go away in no time. Maybe sebab selama ni muka aku memang akan macam tu; berjerawat dengan meriahnya pastu tiba-tiba satu hari tu semua jerawat termasuk parut miraculously disappear macam takde apa jadi.
Walaupun kali ni jerawat lebih extreme dah dah berlarutan setahun, tapi aku tetap confident dengan diri sendiri. Tak risau nak cari solution pun. 

Tak taulah ini nak dianggap sebagai bagus ke bangang sebenarnya huhu ^__^"

No comments:

nRelate All Blog Sections