"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Friday, December 12, 2014

Malasnya.

Oh my rindunya nak menulis kat sini. Tapi tak tau kenapa macam tak ada benda dan tak ada masa nak share. Ok tipu. Sejujurnya aku kerasukan hantu malas dengan sangat kronik sekarang ni. Semua benda pun malas nak buat. Kerja pun dah malas nak pergi. Last month tah berapa hari tah aku ponteng, mampos gaji tak berkat.

Maybe I should take a proper long vacation and go travel a bit. Tapi masalahnya siapa pulak nak tolong aku tengok kan kucing-kucing. Dahla sekarang ni aku jauh dari semua orang. 
Tapi boleh ke aku ni nak pergi vacation pun? Sebab sekarang ni nak keluar rumah pun malas gila. Ponteng kerja tapi duduk rumah je, gomol kucing and baca buku.

Its almost middle December already. Tiba-tiba je dah nak habis setahun. Aku memang tak sabar nak tunggu tahun ni habis sebab aku dah tak sabar nak tunggu project aku ni siap so that aku boleh tinggalkan tempat ni (dan mungkin juga kerja sekarang). Aku dah malas nak hadap project dan team sekarang, psychologically exhausting and annoying gila babi.

Oklah aku dah malas nak menulis lagi. Bye.

No comments:

nRelate All Blog Sections