"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Thursday, July 17, 2014

Sekali lagi

After a long time I had another series of sewel dream.


Aku mimpi si Bisu kahwin tapi tak jemput aku. Aku tau pun dari orang lain. Pastu aku pegi la kenduri dia pun dia buat tak peduli je kat aku, happy sangat dengan wife dia. Sedih gila siot hati pedih bagai dihiris.. Haa habis sentap la aku ni. Berani betul kahwin tak bagitau aku. Bila aku message si Bisu dia gelakkan aku siap tanya wife dia cantik ke tak. Puii. 


Lepas tu aku mimpi aku pulak yang kahwin. Dengan Patrice Evra. Yes Evra the footballer. Jangan tanya aku macam mana aku boleh mimpi dia, aku sendiri pun confuse dengan otak aku ni. 
We met at the hospital, both of us were treated there tak tau sakit apa. Warded dalam satu ward yang sama, katil sebelah-menyebelah. Boleh? Dia la yang mengurat aku. Lepas tu dia masuk Islam pastu kitaorang pun busy uruskan macam-macam for our wedding. Macam haroooom punya mimpi.


Then ada sekali aku mimpi I was dating a guy I would never ever ever date in real life. I was also wearing an outfit I would never wear, we went makan to places I would never go to, and we hang out with people I would never even be friends with. Memang serba serbi bukan aku lah.
I had an awesome life but I was not enjoying it. Like something was missing. Memang tak enjoy la kan, everything of my life was not about me. Boyfriend pun tah lelaki metrosexual manatah aku sapu buat boyfriend. I mean I couldn't even understand his sms (dalam mimpi tu lah) macam mana aku boleh dating dengan dia aku pun tak paham. Last-last aku terjaga dengan keadaan berdebar-debar berpeluh nak memahamkan sms dia punya pasal. 

Kita clash ok!! *baling handphone*

nRelate All Blog Sections