"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Friday, February 7, 2014

Semangat

Seminggu before raya cina aritu aku finally demam, setelah berminggu battling dengan hidung sendiri yang tak habis-habis selsema. Merasa lah demam few days, siap sakit tekak and selsema, sekali pakej dengan hilang selera makan selama 2 minggu. Bak kata sorang pakcik ni, makin tiang letrik lah jadinya badan aku ni. Puii.

Aku pegi klinik, dapat MC sehari. Hari yang lain-lain tu aku ponteng sukati aku je. Malas kot nak pegi klinik balik just to get another MC. Doktor ni pun satu, dah tau aku demam teruk bagi je lah MC 3-4 hari siap-siap. 2 hari untuk demam surut and sehari untuk rest and recover. Nasib baik site agent aku ok, boleh bawak kautim. Bertambah seronok la aku ponteng hewhew. 

Harini baru fully resume kerja. Tu pun pagi tadi tiba-tiba muntah-muntah. Ingatkan cuti lama ni boleh la datang semangat balik, tapi nampaknya makin menghilang pulak.Tah hapa-hapa lah aku ni. 



"Aku bercakap dengan rakan-rakan sekapal, aku dapat sedikit semangat baru. Aku baca banyak sumber, aku dapat semangat lagi. Aku dekatkan diri dengan Pencipta, dapat lagi semangat baru. Tapi semangat aku mudah hilang bila aku keseorangan. Mencari dan mencari dan sekali lagi aku terfikir, susahnya nak istiqamah ni." - Ladynoe, 3.2.14


No comments:

nRelate All Blog Sections