"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Monday, October 7, 2013

Sekejap je dah Oktober

Hello.


Berupdatenya blog ini kerana saya tengah berperang dengan rasukan hantu mengantuk di saat ini. Hoh mengantuk gila takleh blah baqhangggg. Site pulak adalah super panas now dah sakit kepala pulak. Nangis.

Aku memang tengah keletihan yang amat. Recently baru recovered dari demam since Ahad minggu lepas. Demam sungguh-sungguh yang memaksa aku ponteng kerja 2 hari. Ye ponteng sebab saya adalah malas jumpa doktor sebab saya benci makan ubat. And then I had to deal with my menstrual and period pain pulak. Memang rasa nak tidur je, tak nak buat apa dah. Dahla Sabtu pun kerja full day, tak membantu proses pemulihan langsung.

Menstruation is not simple ok, it can be so painful. Apart from the cramps, it can also mess up your bowel system causing either diarrhoea, constipation, bloating or all 3 combined. Yes you can be constipated and diarrhoeic at the same time. Or at least that's how it feels like. Tu tak campur lagi dengan lenguh pinggang lah, breast sakit lah, badan lenguh lah, headache lah, nausea lahh.. mana laahhh perempuan tak emo lebih kalau tengah period. It is soo not benda main2 ok. So kaum lelaki please respect sikit, jangan suka2 sangat nak buat lawak datang bulan yang tak kelakar tu. Annoying tahu tak?!! Eh tak pasal2 aku terrr emo pulak huhu. Maaflah ye, tengah period la katakan.


Oklah aku nak pergi denda workers yang tak pakai helmet and boots. Babai.

No comments:

nRelate All Blog Sections