"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Thursday, August 1, 2013

A walk to remember

Wow its August already.

Amboi nampaknya semakin lama semakin kurang aku menulis kat sini. Tak, aku takdelah busy pun sebenarnya, but somehow rasa macam fully occupied. Occupied buat apa aku pun tak tau. Tau-tau je eh its almost tomorrow already? Mana peginya my today? Mana manaaaaaa??!!! 

Last Thursday ialah first time aku berbuka makan diluar sepanjang ramadhan kali ni. Terima kasih kepada yang membelanja :)

Since the boys ajak makan kat Paradigm Mall, which is less than 5mins away je from where I'm staying at the moment, I told them I'll come after my Maghrib prayer. Senang lah sikit aku nak sambung berjimba lepas makan kalau dah solat siap-siap khenn.

So lepas Maghrib tu aku pun terus la gerak. Sampai bawah tiba-tiba rasa  nak jalan kaki je ke mall. Terkenang life kat Fremantle aritu. Kat sana nak ke mana-mana pun memang berjalan kaki je, selagi within walking distance. Kalau tak berapa nak walking distance pun kadang-kadang aku redah jugak on foot huahaha. 

It seemed like most of the people there memang prefer untuk berjalan atau naik public transportation. Lebih praktikal dan tak payah semak kepala fikir mana nak park kereta bagai. Their traffic and public trasnportation system sangatlah organized dan reliable. Tak perlu nak kelam kabut kejar bus takut takde next trip ke, bus lambat ke. Asalkan kau on time sebab bus pun jalan on time. Ala takpun susah-susah sangat kau jalan kaki je, laluan pejalan kaki yang selesa dan selamat ada di mana-mana. Gituhh.. Bahagia sungguh kehidupan aku berjalan kaki sepanjang 5 minggu itu.

I never thought I'd say this, but honestly aku rindukan kehidupan yang tenang dan teratur itu. Those simple 5 weeks of my life.

Tapak wajib lawat tak kira masa setiap hari

I miss you. Crazy.

4 comments:

shikin ali said...

salam
harapnya bleh sampai ke fremantle juga satu hari nanti. ramai yg cakap tempatnya cantik.

Aujinz said...

huh bestnya berjalan.. saya pun suka berjalan... hatta parking kereta jauh dari opis pon tak kisah...

Adi Solikin said...

salam shikin.
cantik dan tenang dan best :)

Adi Solikin said...

aujinz, jom jalan2. eh.
hewhewhew

nRelate All Blog Sections