"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Thursday, July 4, 2013

The adventures of aweksakuragi & Si Bisu #3: Sunway Lagoon Extreme Park

Date: 30 April 2013
Time: Tengahari buta. 
Venue: Sunway Lagoon Extreme Park.


Actually adventure kali ini Si Bisu tak ikut sebab dia ada class. Kali ni saya ditemani oleh Encik Apek.


Sepatutnya activity bungee ni masuk dalam itinerary hari birthday, tapi sebab birthday tahun ni aku takde kat Malaysia, so aku gigih lah nak buat jugak bungee ni sebelum berangkat ke Australia. Kira yang ni pun program impromptu jugak lah hehe.


Kepada semua yang dok bertanya "kenapa tak buat bungee kat Aussie je, kan lagi best?" KAU INGAT BUNGEE KAT SANA TU 10 HENGGET??!! Paling murah aku jumpa ialah AUD100, tu pun kat Melbourne kalau tak silap. Dari Perth nak ke Melbourne tu pun kena naik flight berapa jam tah, mana pulak aku nak cari duit beli flight ticket hoii. Lainlah kalau korang nak sponsor, bungee 10 kali pun aku sanggup.





Masa ni tak rasa apa-apa lagi. The moment I stood at the platform's edge before making the jump tu baru sedar diri homaigodd apa kau buat ni Adiiiiiii kau dah gila ke hoii!!! Nangis. 



Yang menjerit masa aku terjun tu bukan aku, itu ialah jeritan amoi2 yang tengok aku terjun. Aku jerit lepas dah terjun.


G-Force X.
Kena bayar RM20 kalau tak silap utk dapatkan video ni.


Lepas dah buat bungee and G-Force, bila naik rides lain dah tak rasa apa-apa dah. Orang lain beriya terjerit macam nak gila during the Pirate Ship ride that made 360" loop, aku dengan si Apek buat muka sardin looking at each other and enjoying the upside down view. Tak pasti pulak sebab fear sense masa tu dah went numb, atau tak abis teruja lagi buat bungee earlier sampai dah tak boleh rasa apa dah huahuaa -___-"

Ni lah Pirate Ship ride yang kami naik dengan takde perasaan tu.



Oh lepas dah buat bungee tu nanti akan dapat Certificate of Insanity.



Entrance fees was RM90, and the Combo Rides package (Bungee + G-Force X) was RM95. Harga ni hanya untuk pemegang MyKad dan pembelian tiket di kaunter. 


Pesan penting dari saya, bawak lah sepasang persalinan lengkap. Sebab walaupun korang masuk untuk Extreme Park sahaja, korang still kena bayar the entrance fees tu and you'll get to play any rides at all parks, including the Wet Park. Macam aku haritu konon-konon pergi nak buat bungee je, lepas tu rasa menyesal sikit tak bawak baju salin sebab semua rides kat Wet Park aku xdapat main. Dahla tengah panas buta, syok pulak tengok orang berendam. Rugi wohh bayar entrance fees 90hengget.


Overall it was a great experience. I dont mind doing it again. In fact, aku memang nak buat lagi sekali before end of this year. Ada sesiapa nak join?

nRelate All Blog Sections