"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Friday, March 8, 2013

Cerita bergambar


Because a comfy pants is comfy.
Ni seluar tidur untuk lelaki sebenarnya, but since its really best gila and best gila maka persetankan jantina tu semua. Yang penting best gila. Best gila sampai pergi saloon pun penuh yakin menggayakan seluar tidur ni. Nasib baik saloon kat kampung, kalau kat KL memang sesia kena keji.



Bukti peminat setia Running Man. Turun naik tangga setiap hari, konon excercise.
Ofis aku kat tingkat 3 je TAPI kalau dah dari basement parking B2, kena lalui level B1, G, P, 1, 2 then baru boleh sampai tingkat 3, tak ke jadi 6 tingkat tu? Semput hoi.



Bukan peha aku yang kecik, kucing ni yang besar.
My brother named him Rock Rocky, but I called him Pakcik because he is tua already. He has been around for about 8-9 years, which means in cats year he is approximately 50 year old. Tua already. But he is very healthy and active despite of having bad hind legs. Gigih menyeret his 6kg body to use the litter box. Sayang Pakcik manja ni <3



Si Kembar yang dah lama tak jumpa :)
Masa ni tengah dok melayan Si Bisu yang bengang sebab water fountain show yang ditunggu2 adalah membosankan, dah tak best macam dulu. Sambil tu kami dok mengeji orang yang lalu lalang dok terpijak water puddle depan kitaorang. Like helloo kau tak nampak ke air tu? Bodoh gila. Lepas tu elok handphone aku menjunam jatuh dalam puddle tu. Lagi bodoh plis T__T



Setelah bertahun lama akhirnya tertunai jua janji2 manis utk berfondue bersama Pika.
Syok woh berfondue sambil gosip2 macam dah kawan lama gila, padahal baru first time jumpa. Si Bisu pun confuse tengok kitaorang hehe..



Anak sungai yang tiba2 muncul di kebun sebelah rumah. 
Ni kejadian bulan lepas, masa tengah musim hujan setiap hari tu. Bagaimanapun syukur ke hadrat Illahi tahun ni musim hujan berlalu begitu sahaja dan kampung saya pun selamat dari banjir. Alhamdulillah *tadah tangan sambil betulkan selendang*



Dress-up ala bimbo pergi buat extreme activities. Kau ada?
Yang ni lain kali lah cerita.



Bulat air kerana pembentung, bulat kucing kerana meneran nak berak.
Minah ni memang tak suka buang air kat pasir, xtau lah kenapa. Kalau aku tak sediakan bekas nanti dia buang air atas lantai. Satu keje pulak aku nak cuci lantai hari2. Masalah jiwa betul la dia nih.



I wanted to use this old passport picture for some training application, malangnya neckline bajuku itu kelihatan seperti mencecah jauh nunnnn dihujung cleavage. Padahal tak pun. So terpaksa la amik gambar baru. As expected it turned out buruk. Stress acik -__-"



Adik saya sudah selamat menjadi isteri orang :') 
Walaupun dah biasa berjauhan, knowing that your only little sister is now married and living with someone else memberikan perasaan yang somehow sungguh aneh. Tiba2 I keep having the urge to contact her and wonder what she's doing all the time. Padahal selama ni tinggal sekali dok mengadap almost everyday xde kau kisah pun. Kadang2 lupa ada adik heh :p



When is my turn?



Tengah tunggu putera raja la ni, manatah dah letih aku berbuai tak muncul2.
Mungkin aku patut berkemban macam Merah ni, baru dia nak datang. Eh.



Laju laju, buaiku lajuuuuuuuu...

2 comments:

Emi Dino said...

turn ko tak lama lagi..

Adi Solikin said...

lama tak lama la, kena tgk jugak schedule putera raja bz kew tidakk mihmihmih

nRelate All Blog Sections