"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Tuesday, February 19, 2013

Abang Metroku sayang


Last night we hang out and had a talk. Macam biasalah kalau kami borak memang bertemakan perkara lagha semata mata. Banyak mengarut dari berbual. And as usual jugak kami akan sentiasa trash-talking each other just for the fun of it.

But last night tah kenapa, tengah syok merapu tu tiba tiba aku boleh pulak hangin kat dia. Hangin like betul betul marah sampai aku rasa nak terbalikkan meja. For real. Kesian Abg Metro, dia terkejut kot. Aku rasa mula mula tu dia ingat aku main main kot, tapi once dia sedar aku betul betul hangin terus dia say sorry. I quickly calmed down pastu terus tukar topik, sambung merapu macam takde apa jadi hehe.

Its not that aku tak pernah marah dia pun, but it was all work-related. Aku sebagai his superior of the same level waktu tu, kami memang biasa argue a lot waktu kerja. Masa tu pun memang salah satu job scope aku untuk hamun budak2 aku, maka merasalah Abg Metro kadang kadang pun kena hamun sekali. But it was all about work, so lepas habis kerja maka habislah juga segala hamunan ku dan kami semua meneruskan hidup seperti biasa. Esoknya baru aku sambung menghamun orang balik. Oh rindunya dengan keseronokan kerja waktu itu..

Anyway sebelum gerak balik tu I apologized to him. Aku pun tak faham sebenarnya kenapa aku sentap tak memasal. Dan setelah memuhasabah diri sepanjang perjalanan balik, aku rasa faktor keletihan dan kelaparan telah membuat emosi aku tak terkawal. Tak pasal pasal orang yang tak bersalah menjadi mangsa. 

Kejadian semalam membuatkan aku sedar yang I am actually really comfortable with him, sebab I can easily control my emotion and calm myself down around him. Aku rasa he handled the situation well dan yang paling penting, he respects my feeling. He didnt flip walaupun dia tak paham kenapa aku nak naik marah. Understanding taw Abg Metro ni, nie yang itew ayang angat kat diew niewww...

HOWEVER! Ha nampak emphasizing disitu? However, our feelings remain. Its all friendly and tak ada sebarang perasaan berbunga antara kami yang menuju ke arah percintaan. Please no benci lama lama jadi cinta gaduh jadi jodoh kejadah bagai. Lagipun weols tak taste dengan each other hoccay.

Abg Metro sekarang besfwen kitew taw. Sapa kacau dia kitew pukul nanti. Kitew nie gawang taw *muka bengis*

Friday, February 15, 2013

Hello hello

Saya dah lama tak post entry kat sini sebab I'm back writing on papers. 


Since zaman sekolah dulu aku dah mula menulis jurnal, merepek and doodling macam2 benda dalam note book buatan sendiri. Lately ni tabiat tu kembali balik. Mungkin sebab year end aritu dapat banyak note books free. Lagipun kite pun baru beli pensil baru yaww, so semangat la konon nak menulis manually. Hehe.

Kitew ade pensil tekan-tekan baru ^___^

Ni adalah stationery wajib. Aku prefer to write using pencil, tak tau kenapa. Masa  ni dah bukak the packaging tapi since belum nak guna lagi and pencil case aku pulak tertinggal kat office, maka kena la stapler balik or else monyet berupa kucing yang 7ekor tu semua akan kerjakan pensil baru kitew niew.


Sempena CNY ni, office saya tutup sampai hari Khamis (semalam), kerja satu hari ni (Jumaat) then esok sambung balik cuti weekend. Tujuan kena datang kerja hari ni instead of cuti the whole week adalah kerana management saya yang berpercayaan karut pada feng shui. Keji plis nak kena datang kerja satu hari je. Hari Jumaat pulak tu. Tapi sebagai kuli kenalah turutkan sahaja arahan paymaster tanpa banyak soal, selagi tak melanggar hukum hakam Islam gittew.


I had the most tiring holiday. I started going out again since forever. Ini semua adalah jasa seorang teman gigih ajak aku keluar hari2 lepas tu tak tau nak pegi mana. Annoying hoii. But I had one of the greatest week of my life. Thanks awak :)


Kisah aktiviti waktu cuti akan dikongsi di lain entry. Nak kena refer kat note book, sebab semua dah conteng kat situ hehe.

Pagi-pagi boss meround satu office handing out angpow. Comel tau boss ni.


HAPPY CHINESE NEW YEAR!! *walaupun takde chinese yang baca blog ni*


nRelate All Blog Sections