"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Thursday, January 17, 2013

Sisa Kisah Kita

Tajuk entry kitew ada macam tajuk novel Alaf 21 tak hikhik *lempang*


Sekejap je dah separuh Januari 2013 berlalu. Life aku masih macam biasa, tetap macam biasa. I'm one of those people yang tak terpengaruh dengan pergerakan masa, semua benda ikut sedap hati je. Atau dalam erti kata lain - PEMALAS. Tu pasal jarang update blog. Hehe. Tu pasal jugak takde apa2 benda berfaedah berlaku dalam hidup aku so far. -__-"

Anyway, here are some of my few moments of my few last days of my 2012!! Hah amik kau ayat putar belit. 


* * * * *

Jahanam pen aku 2 batang semata2 nak melukis benda ni. 

My brother was fast asleep when I drew it on his cast pagi sebelum pergi kerja. Sikit pun dia tak sedar, padahal aku siap meniarap hempap kepala dia untuk lukis benda ni. 

Ceritanya, sebelum tu aku dok amuk kucing2 aku pasal dorang menonyet tengah2 malam buta. Time orang nak tidur time tu laaa dorang nak menggila berkejaran bergaduh bagai.. siang2 tadi taknak pulak main. Lepas tu dengan susah payah aku menidurkan diri semula, adik aku pulak datang kacau. Memang mintak kena hamun la kan. 

So keesokan paginya sebagai tanda kesal and minta maaf, saya si kakak mithali ini pun melukislah di balutan simen beliau.. Sweet tak kitew?? *kelip mata*

Tapi aku syak sampai sekarang ni dia still tak perasan pun. Pftt.

* * * * *

The company year-end event was held on the last Friday of the year. Lepas lunch hour tu we had our annual meeting, pastu ada gift "hah-ambik-lah-hadiah-yang-ada-nama-kau-kat-bawah-pokok-krismas-tu-hah" exchange, then everybody went to 1Utama for bowling. Sebab aku kena detour pegi amik catfood dulu, dah halfway game berlangsung baru aku sampai.

Patah!! ~ :(

Kemahin lagi beria main bowling sampai kuku patah bagai, padahal score tak sampai 100 pun. But still group aku dapat 1st place so tak sia2 pengobanan thumbnail ku. Dapat lah voucher AEON RM50. Siapa senang2 nak bagi hoii~


Afterwards we had dinner at One World Hotel.

Q: Purpose of this visit?
A: Spy for another hotel.
T___T"

* * * * *

Road tax kereta ku expired on 21st December 2012. Disebabkan tuan nama kereta ni ialah abang ipar, maka seminggu kemudian baru dia renew roadtax setelah di warning remind oleh ku.

He received the new one right after new year holiday, dapat kat aku on the following Monday, dan seminggu kemudian baru aku aku terhegeh2 pi tampal kat cermin.

So selama 2 minggu I've been driving around without a roadtax. Literally.

Anak ketua gangster kampung kot, mana perlu roadtax bagai  *muka bengis*


* * * * *

Sebagai ending, terimalah gambar calender 2013 department saya:



Life size sumore ai tel yew

2 comments:

Aujinz said...

muahahahhaha.. nak kalender itu.. bak satuuu!!! kah kah kah ~

Adi Solikin said...

Lukis je la sendiri, kan senang.
Lagipun saiz2 yg berkenaan boleh di-adjust ikut selera sendiri. Eh. :p

nRelate All Blog Sections