"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Monday, November 5, 2012

Briskness

Friend 1:
Brisk walk tu apa wei?

Me:
Brisk walk tu berjalan lah..

Friend 1:
Yelah berjalan macam mana..

Me:
Briskly.

Friend 1:
Yelah tapi BRISK TU JALAN MACAM MANA LAH

Me:
Macam laju2 lah.. Brisk walk tu kau berjalan je tapi laju2.

Friend 1:
Laju macam lumba jalan kaki tu eh?

Me:
Eh taklah laju macam tu.. Ni jalan laju macam kalau kau jalan sorang2 kat basement parking pastu rasa macam ada orang ikut lepas tu kau jalan cepat2 pergi kereta sebab takut.

Friend 2:
Tu kira laju macam lumba jalan kaki tu lah.

Friend 1:
Huh kalau macam tu aku tak jalan laju2 dah, aku terus pecut laju2 lari pergi kereta.

Friend 2:
Pastu kau tak jumpa kereta park kat mana kan, takut sangat so tak ingat. Hah macam mana?

Friend 1:
Eiiiii pernah jadi kot!! Dahla masa tu dah tengah malam, takut gila kot rasa nak menagis dah. 

Friend 2:
Bayangkan dahlah tak jumpa kereta, lepas tu kau tengah lari2 tu jatuh pulak.. Semua barang berterabur..

Friend 1:
Eiiii SCARY!!

Friend 2:
Eh brisk walk tu macam ni eh? *buat gaya*

Friend 1:
Eii itu dah macam lumba jalan kaki.. Kan Adi dah cakap tadi bukan macam tu. Macam ni kot *buat gaya*

Friend 2:
Wehh macam ni lah *buat gaya lain*

Friend 1:
Itu macam mak hayam wehh bhahahaha..



Idiots. T__T

5 comments:

Aujinz said...

bahahahhaha... brisk walk boleh bakar kalori lagi banyak dari jalan biasa...


hari hari buat, makan banyak pon berat menten.. koh koh koh...

Adi Solikin said...

Hoh sebab tu kot berat ku makin turun, last week menggila pegi brisk walking hampir setiap malam :o

isabelle frankly said...

sedang imagine mak hayam berjalan briskly

Adi Solikin said...

mak hayam: eii mak dah lambat ni uollss!! *jalan laju2 sambil kipas2*

Haa itulah rupa mak hayam berjalan briskly.

Iz said...

Brisk walk tu macam Diva BABY AA. Cer tengok cane dia jalan. LOL

nRelate All Blog Sections