"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Thursday, November 22, 2012

Colours


Aunty I like your car *jumping on the seat*

STOP. Behave please.. Sorry, dia ni pesen terlebih excited sikit.

Haha its ok. Budak..

*Babble babble* Aunty what is your favourite colour? Do you like white (referring to the car)

Yes I do. I actu-

I like pink!! And red... Oh and yellow, green, purple, blue.. Eh silap. I dont like blue.

Why?

Because Daniel likes blue. He is smelly. 

*Laugh*

Your baby smelly tak aunty?

I dont have baby lah..

Eh why?

I'm not married yet. So no baby lah.

Oh... Haaa Ibu is having a baby!! Nanti baby keluar aunty boleh ambil satu. Kan ibu?

Ibu only have one baby lah sayang.. Kalau ibu bagi kat aunty, then later we dont have baby. How?

Oh.. *silent* 
Haaa aunty kawin lah nanti boleh ada baby, macam ibu!!

Haha.. 

Aunty kawin orang putih tau, sebab aunty suka [warna] putih. Orang cina pun putih kan ibu? Aunty boleh kawin orang cina tak? Like oppa gangnam [Psy].. Eh he is Korea {Korean}. He is also white, but he's fat. But he can dance. like this.. *doing the gangnam dance*

What did Ibu told you?! NO JUMPING PLEASE. SIT.



PITAM HOII!!

Monday, November 5, 2012

Briskness

Friend 1:
Brisk walk tu apa wei?

Me:
Brisk walk tu berjalan lah..

Friend 1:
Yelah berjalan macam mana..

Me:
Briskly.

Friend 1:
Yelah tapi BRISK TU JALAN MACAM MANA LAH

Me:
Macam laju2 lah.. Brisk walk tu kau berjalan je tapi laju2.

Friend 1:
Laju macam lumba jalan kaki tu eh?

Me:
Eh taklah laju macam tu.. Ni jalan laju macam kalau kau jalan sorang2 kat basement parking pastu rasa macam ada orang ikut lepas tu kau jalan cepat2 pergi kereta sebab takut.

Friend 2:
Tu kira laju macam lumba jalan kaki tu lah.

Friend 1:
Huh kalau macam tu aku tak jalan laju2 dah, aku terus pecut laju2 lari pergi kereta.

Friend 2:
Pastu kau tak jumpa kereta park kat mana kan, takut sangat so tak ingat. Hah macam mana?

Friend 1:
Eiiiii pernah jadi kot!! Dahla masa tu dah tengah malam, takut gila kot rasa nak menagis dah. 

Friend 2:
Bayangkan dahlah tak jumpa kereta, lepas tu kau tengah lari2 tu jatuh pulak.. Semua barang berterabur..

Friend 1:
Eiiii SCARY!!

Friend 2:
Eh brisk walk tu macam ni eh? *buat gaya*

Friend 1:
Eii itu dah macam lumba jalan kaki.. Kan Adi dah cakap tadi bukan macam tu. Macam ni kot *buat gaya*

Friend 2:
Wehh macam ni lah *buat gaya lain*

Friend 1:
Itu macam mak hayam wehh bhahahaha..



Idiots. T__T

nRelate All Blog Sections