"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Friday, October 5, 2012

Venting out.

Antara soalan paling bodoh pernah aku dengar ialah "Eh Adi kau tak jeles ke tengok orang lain dah kahwin, happy dgn pasangan & anak2?" Jawapannya TAK. Sumpah aku tak jeles. Bukan ke kita kena doakan kebaikan & kebahagiaan orang? Apatah lagi kawan2. So kalau kawan2 happy I should be happy also lah for them kan. Motif nak jeles?? Kot ye nak perli aku pun sila kreatif sikit tanya soalan yang bernas, bagi diri tu nampak bijak sikit. Ini tak, nampak nau kau ni bangang lagi busuk hati. Sila usaha lagi.



Minggu ni adalah minggu yang sungguh tidak memberangsangkan. Masa berlalu sangat lambat, nak buat semua benda pun takde mood. Semalam aku dengan Amoi menggelupur kebosanan takde selera nak buat kerja. Si Amoi tu siap nak EL halfday sebab takde mood yang melampau, boleh? Nasib baik lah lepas lunch aku kena keluar pegi Putrajaya, so takdelah rasa nak mati kebosanan sangat. TAPI AKU SAKIT JIWA PULAK DENGAN JALAN KAT PUTRAJAYA TU YANG DENGAN SIGNBOARD MACAM CELAKA PASTU JALAN PUN BURUK NI KE RUPA PUSAT PENTADBIRAN KERAJAAN PATUTLAH PUN BANYAK BENDA MENGARUT YANG KORANG BUAT.



Pagi2 tadi bangun tidur tengok ada notification masuk kat phone. Ada perempuan meroyan malam2 buta komen gambar aku. Ikut hati nak je aku hamun cukup2 but I decided adalah lebih baik untuk berdiam diri. Actually kes ni adalah kes orang lain, aku cuma terlibat secara tak sengaja. So lebih baik biar dia je yang settlekan. I know the whole story, walaupun datang dari satu pihak sahaja but since he's a good friend of mine so tentulah aku percaya his words. Lagipun aku faham sangat perangai mamat ni, so memang tak pelik lah dia boleb terlibat dengan kes macam ni.

Honestly I dont mind that much bila tak pasal2 aku jadi mangsa jugak. Cuma aku harapkan this friend of mine to be man enough to tell the truth and stand up for himself. Sementara belum terlewat ni, bawak2lah berterus terang ye cik abang, Jangan sampai dah terlajak perahu nanti memang takde makna saya nak tolong awak dah. Tak kuasa aku nak menarik perahu yang terlajak itu.

Untuk perempuan itu, tolonglah have some pride and shame. Tolonglahh sangat PLEASE. Jangan jadi psycho sangat meroyan macam gila and jangan buat aku annoyed. Please? 

No comments:

nRelate All Blog Sections