"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Friday, September 7, 2012

Khamis yang membengangkan

Yesterday I had to attend this Majlis Sambutan Hari Raya held in Bangi. It was the most awkward luncheon I've ever attended. It was hard to mingle around (unless you already knew most of the jemputan), pastu ramai yang duduk in their own group, which makes it harder untuk aku mingle. Dahla aku sorang2. Brengsek betul. 

Petang lepas kerja we went to have a drink with an ex-colleague. And masa keluar from basement parking tu aku rasa kereta aku lain macam je. Bila check rupanya the left rear tyre sudah pancit. Sungguh cibais. Nasib baik still dalam office compound. So tak cakap banyak, park kereta then pergi lepak minum dulu. Lepas tu the boys ramai2 tolong tukar tayar spare. 

So pagi tadi pergilah check tayar yang bocor tu. You really can be surprised with things that can puncture the tyre.

Si kecil yang annoying

Just imagine benda sekecil ni mampu membocorkan tayar sekelip mata serta mengerah tenaga 2 lelaki dewasa yang baik hati lagi gagah perkasa tukar tayar malam2 buta. Tahniah you tiny sharp thingy, anda memang hebat.

Si kecil tu akan ku simpan selamanya, buat tangkal penguat. 

2 comments:

Aujinz said...

ha'ah.. kecik tapi kalau dia cucuk kat tempat strategik, memang bocor..

Adi Solikin said...

Memang pun. tahun ni je dah 3kali tayarku jadi mangsa cucuk -__-"

nRelate All Blog Sections