"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Wednesday, September 5, 2012

Luka lama berdarah kembali..

Another tajuk drama Rosyam Nor. Ngehehee..

So I went to the dentist yesterday dengan harapan gigi yang sakit dapat dicabut. Tapi malangnya ia tidak berlaku malahan she prescribed me with antibiotics and painkillers pulak tu. Demmit betul lah, tak pasal2 kena makan ubat. Urghhh.

Dentist tu cakap, sakit ni berpunca dari tampalan lama. Somehow kerosakan gigi itu sudah kena root, maka   kesakitan adalah serius. She gave me two options; to do root treatment or to remove the tooth. Kalau buat root treatment tu, she said it could be painful and the pain might occur in future. Kalau buat extraction pulak, sakit takkan datang balik but I have to do a brigde or else my teeth will bergerak then jadi senget.

I did some reading on both procedure, and masih belum dapat decide mana satu nak buat. Seems like the extraction is better option since aku tak perlu nak bersakit2 dikemudian hari tapi proses nak buat bridge tu macam lama pulak. The dentist tu pulak macam prefer kalau aku buat root treatment. Tapi from what I read this treatment memang sakit. Yang bridge tu tak sure la pulak.

Tapi macam mana pun since both treatment adalah mahal ya ampun, maka aku memerlukan lebih masa untuk decide. Dan buat sementara ni marilah gagahkan diri menahan sakit gigi dan sakit hati as I'm back to eating bubur nasi, again

Sigh.

No comments:

nRelate All Blog Sections