"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Friday, September 21, 2012

Pujaan hati Mumin.

Lunch semalam keluar dengan Mumin and Amoi, dorang ajak makan Samurai Burger McD. Tapi demi melayan nafsu si Mumin maka tak pasal2 melencong makan benda lain. Mumin ajak pergi Empire semata2 sebab dia nak makan aiskrim. Meleh2 air liur cerita tentang kehebatan aiskrim pujaan hati dia tu.


The Last Polka

Hoii memang feel good betul kauuu.. They really mean what they say. Makan ice cream ni memang buat kau rasa gembira asyik nak ketawa je. Sedap berganda dari all the high end brand yang aku pernah try. This homemade goodness only available at few caf├ęs and restaurants around KL & Selangor so please visit their website or Facebook for locations.


Lepas kerja pulak pergi tengok Dredd dengan Mumin and Aliew. Almaklumlah cinema sekangkang kera je dari ofis maka habis office hour dengan rilex menuju cinema layan movie. Kadang2 tak habis office hour pun dah sampai cinema hewhewhew. Mumin gigih beli Dredd Concession Promo semata2 nak dapatkan kunci Dredd tu. Bila dapat kunci idaman the popcorn & large soft drink dia campak kat aku, sikit pun dia taknak. Tu pun ada hati nak beli 2 tu. Siapa nak habiskan popcorn dengan air tu hoiii. Pastu harini seharian Mumin menggila cakap gaya Dredd.

Inilah rupa kunci pojaan hati Mumin itu


Tiba2 rasa macam nak jugak hehehee..

Wednesday, September 19, 2012

The return of Abang Metro



Konsep colour-blocking tau, pakai baju pink shiny-shiny. 
Blocking dengan apa? Tak perlulah ku jawab ngehehe..


Yep, he is still around. Walaupun beliau dah lama tak muncul dalam blog ni, tapi hubungan kami masih utuh seperti biasa.. ewahhh!! Abang Metro juga masih seperti sebelumnya, masih lagi mengekalkan konsep metro-lah-sangat dia tu. Tak mampu weols nak tolong.


Abang Metro kirim salam rindu di angin lalu kat semua. Over tau!!

Wednesday, September 12, 2012

Kecelaruan identiti



LG: Nok, I seriously think he likes you lah
Me: *stare* Are u insulting me or something? Are u saying I look like a man??
LG: What?? He can be a bi (bisexual) whaaat.. Though I doubt that.
Me: So you ARE trying to insult me..
LG: Ala nokk.. *sengih*
Me: Oh well, muka jantan pun jantan lah. At least hensem. That's why lah he likes me
LG: Hammboihh!
Me: .. and that's why dia tak pandang pun kau kehkehkeh..
LG: Eiii jalang sangat mulut uolss!!


* * * * *


LG: Nok, mak rasa mak tau kenapa sampai sekarang kau takde jantan (boyfriend).
Me: Nak mengata aku lesbo (lesbian) letteww..
LG: Sebab nama kau pun dah macam jantan. Cuba pakai nama gegerl sikit, kalau nama ala2 bimbo lagi bagus.. *bebel bebel*
Me: Biarlah, kata muka aku macam jantan, hensem. So nama pun kena la macam jantan
LG: Ya ampunnn sakit jantung cakap dengan kau ni.


*Note: LG stands for Leha Gojes. Kau mampoo??

Friday, September 7, 2012

Khamis yang membengangkan

Yesterday I had to attend this Majlis Sambutan Hari Raya held in Bangi. It was the most awkward luncheon I've ever attended. It was hard to mingle around (unless you already knew most of the jemputan), pastu ramai yang duduk in their own group, which makes it harder untuk aku mingle. Dahla aku sorang2. Brengsek betul. 

Petang lepas kerja we went to have a drink with an ex-colleague. And masa keluar from basement parking tu aku rasa kereta aku lain macam je. Bila check rupanya the left rear tyre sudah pancit. Sungguh cibais. Nasib baik still dalam office compound. So tak cakap banyak, park kereta then pergi lepak minum dulu. Lepas tu the boys ramai2 tolong tukar tayar spare. 

So pagi tadi pergilah check tayar yang bocor tu. You really can be surprised with things that can puncture the tyre.

Si kecil yang annoying

Just imagine benda sekecil ni mampu membocorkan tayar sekelip mata serta mengerah tenaga 2 lelaki dewasa yang baik hati lagi gagah perkasa tukar tayar malam2 buta. Tahniah you tiny sharp thingy, anda memang hebat.

Si kecil tu akan ku simpan selamanya, buat tangkal penguat. 

Thursday, September 6, 2012

Merdeka weekend

Malam merdeka tahun ini diraikan bersama adik perempuan dirumah menonton 1957: Hati Malaya. Lepas tu kami berdua terharu sampai bergenang airmata masa scene orang ramai derma emas dan duit untuk Tunku Abdul Rahman berangkat ke London. Gila patriotik dua beradik ni.. 

Esoknya dengan tak cukup tidur aku menggelupur drive ke Seremban pergi open house. Setelah hampir 2minggu raya berlalu finally aku dapat peluang beraya untuk pertama kali tahun ni. Kesian kan aku? Kalau ikutkan hati memang malas nak pergi but since orang dah beriya ajak aku, maka aku ikutkan lah. Lagipun dah lama tak jumpa kawan2 sekolah.

Disebabkan aku tak beli baju baru tahun ni, maka marilah berfikiran kritis dengan menggunakan all the available resources untuk mengelak dikeji berpakaian outdated. As a result of simple mixing & matching of a blouse dan kain maka terhasil a whole new modern kurung look.


Nampak tak top aku tu bercorak gedik, sebab sebenarnya ia adalah blouse. Kau mampo baju raya gedik corak love bagai?? *libas rambut*


Geng chantekss yang kekurangan 2 anggota


Pasangan bahagia dipagi raya sangat


Kawan lama + kawan baru


My dear good friend since form 4. 
14 years of friendship and counting. Nampak tak betapa aku dah tua? *nangis*


Lepas tu semua kena menghadiri sesi karaoke raya. Gigih masing2 dengan baju kurung + baju melayu lengkap bersamping bagai buat rombongan pergi pusat karaoke T___T .

Walaupun rasa rimas dengan baju tapi enjoy lah jugak, best wohh boleh karaoke nyanyi lagu raya tanpa rasa awkward. Siap poyo salam2 raya macam dalam video music raya tu.


Somehow the weekend almost felt like a holiday. I finally had the time to relax a bit and just enjoying my time & companies. It really feels good hanging out with old school friends and meeting new people. Walaupun ada sedikit sentap sebab kau beriya ajak aku sleepover tapi kau menggila hadap phone layan orang lain. Puiiiii sangat.

Dah lama tak duduk malas2 sambil baca buku macam ni :)



Dan inilah hasil gomol2 melepas rindu bersama kucing2 tersayang setelah ditinggalkan semalaman:


Tu baru kat lengan, belum yang kat kaki badan semua.

Ni baru betul rindu mencakar2.

Wednesday, September 5, 2012

Luka lama berdarah kembali..

Another tajuk drama Rosyam Nor. Ngehehee..

So I went to the dentist yesterday dengan harapan gigi yang sakit dapat dicabut. Tapi malangnya ia tidak berlaku malahan she prescribed me with antibiotics and painkillers pulak tu. Demmit betul lah, tak pasal2 kena makan ubat. Urghhh.

Dentist tu cakap, sakit ni berpunca dari tampalan lama. Somehow kerosakan gigi itu sudah kena root, maka   kesakitan adalah serius. She gave me two options; to do root treatment or to remove the tooth. Kalau buat root treatment tu, she said it could be painful and the pain might occur in future. Kalau buat extraction pulak, sakit takkan datang balik but I have to do a brigde or else my teeth will bergerak then jadi senget.

I did some reading on both procedure, and masih belum dapat decide mana satu nak buat. Seems like the extraction is better option since aku tak perlu nak bersakit2 dikemudian hari tapi proses nak buat bridge tu macam lama pulak. The dentist tu pulak macam prefer kalau aku buat root treatment. Tapi from what I read this treatment memang sakit. Yang bridge tu tak sure la pulak.

Tapi macam mana pun since both treatment adalah mahal ya ampun, maka aku memerlukan lebih masa untuk decide. Dan buat sementara ni marilah gagahkan diri menahan sakit gigi dan sakit hati as I'm back to eating bubur nasi, again

Sigh.

Monday, September 3, 2012

Untuk pertama kalinya, seumur hidupku...

Tu diaaa tajuk taknak kalah, dah macam tajuk drama Rosyam Nor.

Anyway, untuk pertama kali seumur hidup aku mengerti apa itu sakit gigi. Sumpah sakit hoii!! Sakit lagi annoying. Faham lah aku sekarang kenapa orang sakit gigi tu ada yang sampai tak boleh nak bergerak langsung. Ada jugak yang menangis guling2 tahan sakit.

Sekarang ni aku rasa macam kena senggugut teruk, tapi sakit kat gigi bukan rahim. Haa boleh bayangkan tak macam mana sakit tu?

Aku tak faham betul, kenapa ramai lelaki orang yang sanggup tahan sakit gigi ni semata2 takut nak jumpa dentist. Apa yang takut sangat tah. Lepas tu kalau kau tahan sakit diam2 sorang takpe gak, ini tak. Merempan sampai menyusahkan orang nak melayan sakit kau tu. 

Tak cakap banyak la, memang esok aku ponteng kerja pegi dentist. Sila la cabut je geraham saya ni doktor oii!!!

nRelate All Blog Sections