"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Friday, August 10, 2012

The girl who cried wolf.


Mak: Hoii makan lah! Awak ni tak lapar ke?

Aku: Ala belum lapar la mak..

Mak: Kenyang makan apa? Mak tak nampak awak makan apa pun..

Aku: Orang putus cinta mana ada mood nak makan. I tengah frust ni tau, takde selera..

Mak: Ah kau tu setahun berapa kali tah nak putus cinta tah. Makan!


* * * * *


Well I shouldnt have used that excuse one too many times, kan dah tak laku dah. Terpaksalah jadi kreatif sikit fikir alasan lain pulak nampaknya..


* * * * *


Aku: Ok fine sebenarnya saya tengah happy bercinta sekarang. Orang bercinta ni makan tak kenyang, mandi tak basah.. tengah bahagialah katakan.

Mak: MAKAN!!



Pftt.


4 comments:

~adeQ~ said...

Raya konvoi beb!

Adi Solikin said...

Aku balik tengah malam kot.. larat ke mak buyung oii?
Kau terus cuti eh?

isabelle said...

hahaha.
mcmana pun tetap kena jerkah dgn mak

Adi Solikin said...

nasib si anak angkat, asyik kena jerkah hhukhuk

nRelate All Blog Sections