"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Friday, June 29, 2012

The tale of an orange carrot called Sunshine


Blazer: Un-masqued
Oversized singlet: ChicYamada 
Tube: Pasar malam


Now I remember why I have not wear this blazer for quite a while. Blazer ni sumpah panas. Sebab tu jugalah aku tak pergi lunch harini. Aku rela mati kelaparan dari mati kepanasan. Tapi lepas lunch hour kena jugak keluar, I had to pick up my niece at LRT station then hantar pergi hospital. Dahtu siap missed simpang sebab syok sangat berbual, merasa kena u-turn jauh tak hengat. Maka 15-minutes-trip telah jadi 50-minutes-trip. Nampak tak berapa lama aku berpanas kat situ? Pastu siap psycho sorang2 rasa badan dah bau ketibu sebab panas berpeluh2 tadi. Hoihh nangis.. 

So pengajarannya ialah, walaupun anda berkulit gelap seperti saya, you still can pull of bright-coloured outfit. Cuma elakkan terdedah pada cahaya matahari. Sebab kalau dah terlebih berjemur tu, kulit akan jadi makin gelap siap berlemuih bagai. Tambah pulak dengan baju terang benderang, memang Kenya sangat rupa. Akulah si Kenya yang berbau ketibu itu T____T"


Happy weekend uolss!!! ^____^.

No comments:

nRelate All Blog Sections