"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Tuesday, June 12, 2012

Adi Solikin, si janda depress.

I had the most weird, depressing dream last night. Aku mimpi I went to pejabat agama/mahkamah syariah or something like that to get divorce. I didn't want to tapi suami aku bersungguh2 nampaknya. We separated because of a stupid misunderstanding and ended up bercerai sebab nobody cleared the salah faham bodoh tu. Tapi yang aku tak faham tu, we both knew it was a misunderstanding je but we did nothing about it. Sedih gila wehh.

So I thought ok lah, memang kami takde jodoh gamaknya. Pasrah.. I decided to tell the hakim I don't want anything from him, sesen pun taknak even nafkah bulan2 pun tak nak.  I just want our kid. Gittew.. patah hati sangat lah kekonon. Lepas tu aku sedar yang kami takde anak pun sebenarnya. Kesian tak? Loser sangat aku jadi janda kannn. Rasa nak lempang je muka sendiri kuat2 mimpi benda merepek. 

I woke up feeling really sad and depress, so I texted Mr. Hubby and mengadu to him. He read my message but didn't reply. Aku mula la rasa berapi but then I remembered that he's a married man now. Ok bestfriend kau sekarang dah ada isteri, of course you are no longer his priority. Kau merempan text dia pagi2 memanglah dia tak layan dah. Bertambah depressi okeh.. -___-"


Note: Mr. Hubby tu BUKAN hubby/husband aku. He was my bestfriend. I called him Hubby and he called me Hunny. It was our personal joke. Oh yes, he WAS my bestfriend. Sekarang dia bukan bestfriend saya lagi. Kemain kau sebelum kahwin cakap I will forever be your Hunny, and you will make your wife understand of our friendship. Now aku text pun taknak reply. Fine Mael FINE.

4 comments:

Kay-Dee Elias said...

K di, lain kali jangan x claim ape2 okay. Claim sebanyak mungkin :p hahaha lawak mimpi k di, cam panjang je mimpi tu

Adi Solikin said...

Heart broken kekonon, tu yg xnak sesen pun. Sumpah poyo -__-"
Takde maknanya panjangg, tido pun 2jam lebih je.

Aujinz said...

hahhaha.. lawaknya mimpi.. mintak anak tapi anak takde.. kih kih kih..


bestbest friend lain jantina nie, kalau dah kawin, takkan sama masa dia bujang.. dah paham sangat. kengkadang belum tentu pasangan depa boleh terima persahabatan lain jantina nie..

Adi Solikin said...

maafkan kisah mimpi saya yg mengarut ini -__-"

kalau sama jantina pun still kena hormat lahh kan.. life dia dh tak sama mcm dulu :)

nRelate All Blog Sections