"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Thursday, May 3, 2012

Dulu & Sekarang: Flash flood

Suatu ketika dahulu..

Si Bodoh: *roll-down cermin kereta, campak kotak rokok keluar*
Si Cantik: Hoii apa ni buang sampah merata! Kotak rokok tu kott melampau betul wehh!!
Si Bodoh: Alaa nanti ada orang kutip kan.. Tak guna DBKL ada tukang sapu jalan..
Si Cantik: Kau sorang je ke hidup kat KL ni? KL je ada dekat 2juta orang. Kalau half of it pun gila buang sampah merata mcm kau ni memang jahanam lah KL..
Si Bodoh: Halahhhhhh leceh betul la kawan dengan environmentalist nih..

Semenjak dari itu, Si Bodoh selalu perli2 Si Cantik dengan gelaran "Extreme Environmentalist". Si Cantik ni sabar je dengan kebangangan Si Bodoh tu. Yelah nama lagi bodoh kan..

* * * * * * * * 

Suatu ketika sekarang..

Si Bodoh: Fuck bengang lah, habis kasut2 aku. Gitar aku pun jahanam.
Si Cantik: Eh bukan banjir sekejap je ke? Berapa jam je kan?
Si Bodoh: Yelah but still.. Kau pun tau banjir macam mana kan. Dengan lumpur2 semua.. siap sampah2 pun masuk rumah
Si Cantik: Ye ke? Weh macam tu mesti kotak rokok yang kau buang aritu tu pun ada jugak kan? Konfem mesti ada banyak..
Si Bodoh: Babi....


Hahahahahaha padan muka kau gitar rosak. Tak yah nak bising sangat lah salahkan development tepi bukit lah, government buat town planning tak betul lah, irrigation tak bagus lah, DBKL tak buat kerja lah.. kau pun sama bahlul suka buang sampah merata. Mengundang padah namanya. Rasain.

Dah2 jangan sedih sangat, aku janji aku tolong kau bersihkan kasut2 kau tu okay.. :)


p/s: Si Cantik tu memang cantik tau, sebab tu aku gelar dia Si Cantik. Percayalah *muka serius*


2 comments:

DeLancrettLurpak said...

weyy, aku nak tengok muka si cantek boleh?

Adi Solikin said...

eh xpayah la, maleww *tutup muka dgn selendang*

nRelate All Blog Sections