"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Monday, April 16, 2012

Kejadian tembak menembak

So last month I went to this shooting range at Segambut with my colleagues. Mati2 aku ingat tempat tu merupakan sebuah bangunan pastu ada kawasan lapang macam padang tu untuk menembak, tengok2 kat bangunan menara. Indoor shooting range rupanya.. Punah harapan nak feeling Charlie's Angle menembak sambil guling2 ewahh. Tapi tetaplah bahagia sebab dapat instructor hengsemm hewhewhew..


Angle in training *flips hair*


It was really fun though. But lengan dan bahu adalah letih sikit sebab you have to stand in the right posture, stretch out your arms holding the gun properly pastu aim betul2 then baru boleh pull the trigger. Habis first round dah rasa nak tercabut lengan. Masuk round ke-tiga aim memang dah ke laut, yang kena target cuma 3 yang lagi 7 tak tau pergi mana.



I hit the bullseye ok, dont mess with me *muka serius pegang pistol air*


Sebab dah teruja nak pegi lagi maka balik je rumah terus angkat dumbell exercise nak strengthen lengan dan bahu. 


So pengajarannya adik2, handling a firearm is a serious business. Firearms are built to be safe, but it also built to hurt, if not kill. So hentikan lah berangan pegang pistol bergaya ala James Bond tu, itu semua adalah ciri tak selamat. 

Dan juga please don't mess with me kalau taknak kena tembak tepat kat dahi. Hahh takut tak takut tak.


Ok Charlie dah buzz ai, weols ada mission ni. Babai uols *lambai angles*


5 comments:

Pika said...

adi, berape ek dia charge utk main tembak2 ni?

Adi Solikin said...

U better check with them directly la babe, sbb if im not mistaken they have charges for individual & group. Search for City Square Shooting Gallery.

or u can try search for shooting deals kat groupon etc sbb katanya banyak deals utk shooting from them.

Anonymous said...

bestnya main tembak2 ni..ni lah hobi yg bakal sy teroka,tp tu la jauh dkt KL pulak tu,kalau ada dkt seremban x apa lah lagi kan,boleh sy pergi

Aujinz said...

perghh.. power power.. tak pernah menembak dengan pistol.. dengan M16 pernah la..pon memang kelaot gak

Adi Solikin said...

korang try lah sekali. tak rugi pun dapat pengalaman rare mcm ni :)

nRelate All Blog Sections