"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Wednesday, March 7, 2012

Kisah semalam.

Lunch tadi pergi renew driving license. Cuaca memang panas, peluh2. Lepas tu sampai sekarang aku bad mood sebab aku rasa macam busuk gila sebab peluh2 tadi. Nak tukar baju aku tak bawak baju spare pulak. Ye, selalu aku memang sediakan baju sepersalinan-dua dalam kereta sebab aku ada perangai bongok suka kotorkan baju. Or utk situasi macam ni dimana aku tiba2 meroyan rasa badan sendiri macam dah bau busuk gila dan menggelupur nak mandi or at least tukar baju. I am that annoying miahahaha..


Semalam aku keletihan yang amat. Sebab I spent the whole Sunday cleaning up the "cat adoption area" dan bilik stor. Hambik kau sampai ke malam tak sudah2 mengemas. Tu pun aku tak larat dah, dengan hidung dok berhingus tak henti2. So hujung2 tu aku campak je semua barang then later baru arrange balik. Terima kasih kepada adik bongsu kesayangan yang hensem lagi baik hati dan taat kerana gigih membantu. Ailaffchu lah Acuk. Nanti kakak belanja seluar baru :-*


Dari kecik sampai sekarang I still have the urge to cubit + lepuk budak ni. Sekejap je dah besar. Mak nak adik baby lagi pelishhhhh!!



Semalam keluar office on time sebab mula2 ingatkan nak singgah IPC beli barang kucing. Tapi sedar2 je aku dah terus drive balik rumah pulak. As I was reaching the last junction, I saw the light turned red but I kept on going. I didnt know what I was thinking. I was not thinking at all. So I ran the red light and almost hit a motorcycle. I hit the break hard and tutup mata rapat2. Then I opened my eyes, saw nothing happen and drove away just like that feeling nothing. I deserve a slap. Few slapping across the face for driving like a moron irresponsible person. 

Kepada abang motor tu, saya mintak maaf banyak. Saya yang bongok. Dan kepada sesiapa yang rasa terancam keselamatan oleh perbuatan saya semalam, juga saya mintak maaf. Saya memang bongok. Lain kali kalau saya buat macam tu lagi silalah lempang muka saya laju2. Ok tipu please jangan lempang, marah manja2 je cukup lah ye. Thank you.




p/s: This entry was meant to be published yesterday (Tuesday) tapi aku tak click butang publish, hence the title. So sila anggap ini adalah aku pada hari Selasa, sedang bercerita kisah waktu lunch aku pada hari Selasa dan kisah keletihan dan kebodohan pada hari Isnin. Harap maklum :D

4 comments:

Anonymous said...

sewel

AdiHana said...

Yes cik anon saya mmg sewel ;D

isabelle said...

siwal

Adi Solikin said...

siwal tu apa lah.. -__-"

nRelate All Blog Sections