"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Tuesday, February 14, 2012

Nak pengsan plisss

Terlalu banyak benda jadi in past two weeks, I feel like exploding.

My trip to Hanoi was ok, takdelah super exciting but not boring either. Lagipun a week before keberangkatan adalah minggu yang pack. So I was already exhausted during the departure. But I do had fun. Hanoi was cold, the temperature was around 13 C. Pastu malam je hujan renyai2 manja so berasap2 jugak la nafas kesejukan. Paling best masa kat Halong Bay. Sebab masa ni dapat keluar masuk gua hiking panjat tangga tinggi gila. Dah lama kot tak hiking so memang aku terlebih excited.


Tapi stamina dah ke laut maka kena berhenti mintak nyawa jugak la beberapa kali.

Hambik sampai terjelir2 mengah.

Details on the trip akan dikongsi di lain rancangan, sebab nak kena kumpul gambar from my colleagues dulu. Aku takde gambar sebab malas nak bergambar and malas nak bawak camera mihihihi.


Sabtu aritu pergi wedding dinner my ex-colleague. He bought me & Wanie a saree bila kami gedik cakap nak pakai saree masa wedding dia. Sweet gila abg long Kumar ni taw.. Since Wanie said she wanted a pink saree so aku cakap la just buy me the same color, but darker tone. 

Dan ini adalah definasi dark pink dimata Kumar:

Kumar syg, ini ialah fluorescent pink. Fluorescent ok FLUORESCENT *nanges*

Mula2 ingat nak mintak tukar tapi rasa macam tak sopan pulak. Dahla orang belikan kau banyak songeh pulak nak tukar2 bagai. So pasrah jela pakai.. memang feeling yenna habis. Rasa macam kena troll pun ada weh.

Merasa feeling Aishwarya Rai uols, padahal lebih serupa dgn Aishwarya punya maid


On Sunday I helped my beloved twin-cousin to held her baby shower. It was simple & small ceremony but meriah. Tapi tulah orang kata terlalu suka2 sangat pun tak bagus. Just after I left their house around 6:50pm macam tu, the house was on fire. Bomba pun hanya sampai after 45min, jem punya pasal katanya. Lucky the fire only caught on the second floor. 3/4 of the whole second floor is damaged, Alhamdulillah 0 casualties & injuries.

Actually some neighbors saw small fire & some smoke on the roof earlier, dalam pukul 6pm mcm tu but they thought it was nothing so dorang pun buat tak tau je lah. Boleh? Yelah meh aku buat unggun api atas bumbung umah kau, tengok ada apa2 ke tak. Bijak punya manusia.


Since pergi haritu dalam keadaan kesihatan yang tak memuaskan, pastu belum dapat peluang untuk berehat betul2 ditambah lagi dengan weekend yang pack maka sampai sekarang masih rasa macam nak pengsan. And still xpengsan2 pun. Kucing2 aku pun macam tak berapa sihat. Dorang macam nak demam tak demam. Kesian kat dorang. Kesian kat aku jugak sebab menjaga seekor kucing sakit adalah sumpah meletihkan jiwa dan raga. Inikan pulak aku kena jaga 5 kucing sakit + 1 kucing abg aku yg xberapa nak sihat..............

Nakk pengsan pliss... :'(


No comments:

nRelate All Blog Sections