"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Tuesday, February 28, 2012

Hujung minggu yang lalu.


Wanie took me to see preview show of Cuci The Musical : Last Kopek on Friday.


Best gila ok rasa nak menangis tengok Hans Issac hensem gila amazing jom kawin plissss!! Hahaha. Ok fine the whole casts were amazing. Afdlin, Nabil, Hans & Awie adalah para hero, gila tak amazing. Juga ada Vanidah Imran, Dina Nadzir, Douglas Lim and Reefa. Yang paling best mestilah Harun Salim Bachik hehehe. Teruja gila wohh nampak dia atas stage terus rasa nak histeria. Sikit lagi Wanie nak lempang muka saya sikit2 nak excited lebih.

This musical akan dipentaskan mulai 2 Mac - 18 Mac 2012 di Istana Budaya so silalah pergi tengok. Sumpah tak menyesal. Sebab ni dah pementasan last kopek, which means (mungkin) tiada lagi ulangan untuk Cuci The Musical lepas ni maka memang menyesal kalau tak pergi. Hans Issac hensem wooo.. *drool*



I spent the weekend helping my uncle kemas barang dan rumah. The whole house was still damp. Finally aku dapat tengok betul2 bahagian yang terbakar kat tingkat atas. So basically the fire started from the roof at the rear room, membawa ke ruang tengah dan half of front room. Sumpah aku still tak faham those people in the neighborhood whom actually SAW the fire and smoke coming from the roof and they thought it was nothing. Harap2 in future aku tak dapat la jiran yang kelakar macam ni. Err tapi yang rajin jaga tepi kain pun taknak jugak lah hehe

They lived in the house for 30++ years so just imagine la berapa banyak barang2. Baju2, pinggan mangkuk, all the gifts & souvenirs tahapahapa pakcik aku dapat during his working days, cousins aku punya barang tahapahapa lagi, so memang banyak. And I have to say half of it dah habis rentung, especially the books and clothes. Dan aku yakin baju aku pun ada yang rentung sama, memandangkan rumah tu pun dah macam rumah aku. Cuma aku tak ingat baju apa or yang mana satu so takdelah rasa ralat ke hapa hehe.

Anyways kami semua still bersyukur yang amat2 sangat sebab semua orang selamat without any injuries, dan segala urusan mereka nampaknya dipermudahkan. Paling penting my beloved twin-kezen selamat delivered her baby girl, walaupun awal dari expected date. Rasa nak duduk dengan dorang je macam selalu, boleh kelek baby hari2 sambil gosip2 dengan mak baby. Tapi tak kesampaian lah sebab aku pun ada 5 ekor "baby" nak dijaga kat rumah, plus sekarang ni I'm helping my colleague fostering a little kitten he found dalam longkang. Harap2 by this weekend the adopter dapat datang ambil the kitten.



Okbai.


No comments:

nRelate All Blog Sections