"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Tuesday, January 3, 2012

Selamat Datang.

Hari pertama bekerja dalam tahun 2012 dimulakan dengan sesi mencuri tulang tulis entry ngehehehe..


Tahun ni aku tak celebrate new year pun. Sama je sebenarnya macam kebanyakan tahun yang lepas. Kalau celebrate pun bukan sebab nak celebrate the coming of new year, tapi lebih kepada nak enjoy gelak2 bising2 dengan kawan2. Dahlah cuaca panas takde ampun punya, aku pulak tengah tak sihat, nak makan & mandi pun I practically had to drag myself up apatah lagi nak keluar berjimba. Memang taklah. Maka malam new year duduk diam2 dalam rumah melepek depan tv sambil pujuk kucing2 yang ketakutan dengar bunyi mercun bertalu2. Esoknya perasan dah sihat so main futsal dengan kucing2 pastu rasain kau sakit makin teruk sampai perut gastric. Aku pun tak paham apa kena mengena flu dengan gastric sebenarnya..


Minggu terakhir 2011 dihabiskan dengan sungguh shitty. Elok pulak aku flu plus allery attack, si Mumin pulak dah cuti pergi Bali seminggu so aku kena handle everything sorang2. Nak MC lebih2 pun tak berani. Doktor nak bagi MC 2 hari terus sambung sampai weekend tapi aku mintak satu hari je. Lepas tu SEDA pulak bijak bistari release the ever anticipated extra quota on Friday. My govt client dah sah2 la dah gembira bercuti. Dah tu aku nak contact client untuk apply the quota tu macam mana sial. Tu belum lagi dengan client yang bangang bodoh sombong tak nak dengar explanation aku pastu tau nak merempan je. Macam gampang. Last2 sebab kepala aku rasa nak pecah tahan sakit & marah, aku settlekan satu client je dan satu lagi tu lantak kau lah aku malas nak layan. Later kena marah pun, marah la sumpah aku tak peduli. Aku tak deal dengan orang yang tanya soalan but never bother to listen to the answer. Orang macam ni silakan pergi mati.


Macam  biasa aku takde apa2 azam sempena tahun baru. Sebab I didn't make resolution on new year. Aku buat resolution bila2 masa aku rasa macam nak buat hehe. Cuma aku berdoa yang semua keputusan yang aku dah buat or bakal buat akan diberkati, dirahmati dan dipermudahkan oleh Nya. Oleh itu marilah lebih rajin dan teliti menjaga solat. Doa beriya tapi solat berterabur pun tak guna jugak. 


Selamat datang 2012. May it brings the best of everything for me and my loved ones. Amin. *lap hingus*

nRelate All Blog Sections