"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Wednesday, December 28, 2011

Trust.

I have trust issue. Walaupun aku mudah mesra dengan orang tapi bukan senang untuk aku percaya kan orang. Kadang2 dengan family sendiri pun aku tak percaya.


Sekarang aku dah mula hilang kepercayaan pada diri sendiri. Aku rasa aku dah hilang kawalan. Serius ni. Haritu aku jatuh terjelepuk kat SSTwo Mall. Esoknya pulak pagi2 jatuh terjelepuk depan bilik. JATUH LAGI. Aku pun tak tau macam mana aku boleh jatuh. Nasib baik dalam rumah je and depan kakak aku. Kalau tak malew kitew.. Pastu kat office pulak 2 kali aku langgar file cabinet. Kali ni xde orang nampak sebab aku berjaya tahan gelak, just tersengih sorang2 sebab rasa bongok huhu ^__^"


Malam semalam kami adik beradik pegi makan pizza. Lepas tu pegi Carefour beli barang. Mula2 aku jalan dengan adik tapi kan ramai orang, yang aku ni pulak jalan laju so aku jalan depan sikit dari adik. Kakak dah jalan dulu kat depan aku, berkepit dengan laki dia. 

Masa lalu depan kedai emas (kot..) aku terpandang poster Scha Al-Yahya pastu aku dah tersengih2 sebab ingat nak usik adik pastu tiba2 aku dengar adik cakap "Eh budak *mumble mumble*..." pastu sebab tak dengar mumble2 tu aku pusing and tanya "Huh?!" pastu tiba2 belakang aku tu orang lain rupanya. Pastu mamat tu muka terkejut xleh blah pastu aku pun malu... Sial adik gelakkan aku macam nak mati. 


So yeah, I cannot be trusted. Jatuh merata2, berjalan langgar semua benda, buat benda bongok memalukan diri sendiri.. I need a guardian. Rasanya aku mengalami mutasi la.  Mana Hugh Jackman meh jadi cikgu guardian ai. Pastu mesti ai dah tak menggelabah bongok lagi.

.
.
.
.
.


"Kau ni pastu pastu.. Tak reti guna nokhtah eh? Jalan dahla laju, cakap pun nak laju, senget2 muka tu bercakap.."

"Biar ah!! Kau cakap kaki aku panjang kan? sebab tu la jalan laju"

"Oh jalan laju sebab kaki panjang, abistu cakap laju tu apa yang panjang??"

T_______________T

No comments:

nRelate All Blog Sections