"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Thursday, December 1, 2011

November bulan bersosial

Biasanya kalau tarikh2 unik ni (contoh 1.1.11, 19.9.91, etc), perkara paling trending ialah aktiviti majlis akad/nikah atau aktiviti sosial. Tarikh istimewa katanya, sekali seumur hidup. Padahal semua tarikh pun berlaku sekali je. Tak paham aku.

Anyways, pada tarikh 11.11.11 yang lalu, kerana saya belum mampu untuk buat majlis akad-nikah so saya buatlah aktiviti sosial. Lagipun aku dapat invitation to attend Puma Social Club soft-launch so memang kena bersosial lah.

I invited my twitter fren, Suen. Kitaorg tak pernah jumpa and not even that friendly pun kat twitter. But I chose to invite her sebab she lives nearby my office dan sebab dia adalah seorang perempuan. Wahh reason macam perempuan suci sangat tak pernah tengok lelaki pun kannn. Padahaalll...

Actually aku sedar aku ni dah terlalu ramai kawan lelaki, kawan perempuan adalah 3-4 orang je. Dari kecik memang macam ni tak taw la pasai apa. Best friends aku pun mostly lelaki. So demi mengelak dari dilabel seorang gedikmengada2flirtybitch seumur hidup, baiklah aku mula menambah bilangan kawan perempuan aku.

I picked her up at her place dan perkara pertama yang aku cakap ialah "Hi alahhh comelnya kau ni!!" instead of just simple smile and "Hi" 

-__-"

Yeah I have this bad habit of speaking my mind out loud, one of my many ways of embarrassing myself.

Nasib baik dia ok je dan terus melayan aku bercakap non-stop sampai ke sudah. Semestinya siap pakej bergossip sekali. And now kami ialah pasangan kekasih gelap rasmi. Eh.


My gefren baru. Jangan kacau.

And aku jumpa dengan PeejBurhan jugak. Sebab aku nampak dia tweeted about having to attend an event sorang2 on the same day so aku tanyalah if dia attend event yang sama. She said yes pastu siap nak tumpang join menyelit dengan aku & Suen. Weols ok je lah. Katanya nak bersosial kann.




Oh dan sebab MOFEW 2011 was held at MV exhibition hall on the same day so I decided to visit budak berdua ni punya booth untuk bersalampelukcium ewahh.


Alahaii diaorang ni memang khabar seindah rupa. Memang sweet couple. Yana (Petisuara) ni comel kecik molek je orangnya. Wan (Hentakbelipat) ni xdelah seganas mata lebam dia tu. Suara abang2 habis. Tu yang buat Yana sangkut kot *ehem2*.


Live adalah lagi comel dari ini. Rasa mcm nak peluk je both kuat2

Eh btw budak berdua ni adalah owner of Cala Qisya & Cala Man. Cala Qisya is not typical online shop as they designed their outfits. Seriously from choosing the material to bergaduh dengan bangla the tukang jahit to dealing with customers to selling it online/at booth. Cala Man pulak ada items yang rare, fresh and up to date. Diorang baru update new items, so sila lah cekidaut.


On Sunday pulak pergi bersosial dengan kawan2 se-degree kat wedding our classmate. Since the majlis was held kat Shah Alam maka meriah sikit kehadiran rakan2 kelas. Main activity macam biasalah, mestilah bergosip hewhewhew.

Antara attendees.
The middle yang dukung anak tu ialah lecturer merangkap ketua geng gosip.

Si comel whiskas ku yang datang dari Sabah. Laffchu!!

Semangat gila bergosip, dah tak pandang kiri kanan hujan ribut petir.


Fact: Topex the pengantin nikah on the 11hb pukul 11:11am. Gigih weh bajet timing T_T" 




Homaigod its December already!! This.Cant.Be.Happening. *bite nails*

No comments:

nRelate All Blog Sections