"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Wednesday, December 21, 2011

Macam2 hal.

Di suatu malam yang hening waktu aku tengah kelam kabut nak online untuk urusan penting, secara tiba2 the screen of my lappy went blank. Lepas tu bila restart balik pun tak display apa2. Sah rosak. See kan aku dah cakap, masa ni lah semua benda pun nak mintak duit. So laptop ni nak hantar repair ke nak ganti baru je? Dua2 pun bukan. Pinjam laptop abang adalah pilihan yang lebih bijak di saat2 kesempitan begini miahaha. Pastu bila abang outstation menggelabah la aku sorang2 sebab takde laptop wuuu~ :'(



Semalam pergi SSTwo Mall sebab nak cari hadiah untuk office's year end party. Nak pergi SSTwo Mall tu bukan sebab gatal nak check out shopping mall baru, sumpah bukan. Tapi sebab terpengaruh dengan promosi seorang rakan yang mengatakan barang yang aku nak beli tu dijual dengan harga murah kat sana. So gigihlah pergi cari. Malangnya benda yang dicari tak dapat nak beli sebab kedai dah tutup. Lebih malang lagi bila aku jatuh terjelepuk kat car park. Seriously terjelepuk jatuh terduduk. Dahla jatuh depan my fren, lepas tu elok je dah jatuh tu ada kereta lalu pulak. Merasa kau tengok aksi bongok aku. 

Untuk orang yang biasa terjatuh langgar sana sini macam aku ni, mesti faham the feelings that you get bila benda tu nak jadi, everything flashed before your eyes slowly. Like you can see yourself falling in slow motion. First thing I'd feel right after those things happened ialah rasa bongok. lepas tu baru rasa sakit (if applicable). The perasaan benda tu jadi secara slow motion tu adalah kelakar gila. Tiap kali lepas jatuh memang aku akan gelak gila2. Lawak ok. 

Tapi instead of join gelakkan aku, my fren ni cepat2 tarik aku bangun lepas tu bising2 kat aku pulak jalan sampai terjatuh. Pftt tak sporting langsung. Aku syak dia malu kot jalan dengan aku. Yelah penat je member tu control macho, yang aku ni pulak selamba buat benda bangang jatuh terjelepuk kat public. Nasib baik tak tertonggeng, or else mungkin aku dah selamat kena tinggal balik sendiri.



Semalam pagi aku pergi kerja lambat sebab I couldnt find my car key. Setengah jam jugak la aku tertonggeng menggeledah cari kunci tu. Finally jumpa kat dalam my cats punya play-house. Dorang sorokkan kunci kereta aku ok!! Balas dendam ke hapa korang ni?



Last 2 weeks aku bawak the boys pergi spay. Then masa jemput diaorg tu the vet bagi jajan utk semua; RC yang lazat. 

So simpan lah dalam peti simpanan jajan ni...

Satu hari aku balik kerja, I found this:

Dah pandai bukak kotak sendiri and ambik makanan. So bila korang semua nak pandai clean up litter box sendiri pulak? Or tahu nak tolong kakak sapu rumah? At least pandai kemas sendiri lepas main pun cukup lah. Please?

4 comments:

القط (Kitton) Pet Service said...

Rakus sungguh anak2 ko ini...wahahahaha

القط (Kitton) Pet Service said...

Rakus sungguh anak2 ko itu...wahahahaha

Maicher said...

alrite, i found something similar with meh here!

about the laptop! mine pon jadik camtuh recently. tgh syok syok guna, tetiba off sniri. then bila nak start smula dah takleh.

so how much does it cost u (if u dah repair) and actually why was that happened eh? (if u willing to share, it would be nice)

AdiHana said...

Hi Maicher,

i tak hantar repair pun lagi. takde masa la nak pegi hantar repair (padahal pemalas). hehe.

nanti if i dah buat i'll let u know ok insyallah

nRelate All Blog Sections