"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Friday, December 9, 2011

Guess what? Your medicine is not working.



1. 
Minggu ini adalah minggu yang meletihkan; physically and emotionally. Hell.

2. 
Kenapa la semua benda suka mintak duit sekaligus? Masa nilah nak kena bayar itu, nak kena ganti ini. Masa ni lah roadtax mati, lense nak hilang, cermin mata nak kena ganti, kucing nak kena spay, nak beli kasu... ok tak. Dapat duit lebih pun macam tak dapat duit, hujung2 tetap jadi tak cukup. Sabar jelah.

3. 
Korang pernah bersin sampai hidung berdarah? Waktu pagi2 buta sebelum subuh. Sumpah tak seronok.

4.
Untuk orang yang tak pernah luka, one fine scratch feels like a life threatening wound. Tapi untuk orang yang biasa sakit, setakat patah riuk tu takde hal lah. Sama macam orang yang tak pernah tengok hantu akan rasa bayang2 adalah benda paling mengerikan. Macam abang gangster badan ketak2 muka parut2 pun ada yang boleh pengsan bila nampak lipas. Different people deal with things differently. So don't simply judge people. We are not them, we dont know their story. So janganlah judge saya ok? Please JANGAN. JANGANNNNNNNNNNN!!! Ewahh tiba2 nak drama.

5. 
Someone I knew online lost her precious cat this week. And she's in the middle of "battling" her own-self. Just reading her story makes me wanna die already. I've been there, but still, I can only imagine how bad she must be feeling. Rasa lost atas kematian her best companion dan rasa lost dengan diri sendiri. I should be more thankful and appreciate my shitty life. At least I still have my precious Ngongok and her four monkats. No monkats tu bukan typo. Itu ialah monkey + cats. Kucing2 aku semua macam monyet. Mereka memeningkan kepala but amat menyenangkan hati. Terima kasih Tuhan.

6. 
This might sound cocky but selama ni, (Alhamdulillah) aku tak pernah silap menilai orang. But for this time around, I really hope that I'm wrong. Ya Allah, please, PLEASE let me be wrong. Just this one time pun jadilah :'(

7.
You know how sometimes kids see only the best of everything? Like how they really believe that there's a real superhero out there. Or how friendly and fluffy a bear is. And we just let them believe simply because those thoughts are just so innocent and beautiful, and it makes them smile and laugh. We just dont have the heart to tell them how far those thoughts really are from the truth. This is why sometimes some people prefer to keep quite and not tell the truth. Because they dont want to ruin the happiness and joy of others. Because they want to keep that smile, that one little smile on others. Truth does hurt you know.

8.
Demm i sound soo old in this entry. Gahh.

9.
Benda paling membencikan tentang sakit ialah bila kena makan ubat. Aku paling tak suka makan ubat. Sumpah tak suka. Eiii kitew xske xske xskeeeeeeew haa macam tu. Huh mengada gila. Nah amik kau ubat pelempang sedas.




Okbai nak balik kampung untuk sesi menyarung cincin. Harap2 aku dapat tahan diri dari membunuh orang AMINNNNNNN.

3 comments:

DeLancrettLurpak said...

patut la aku baca tweet ko, ko sentap dgn orang dtg kenduri tapi baca paper jek ek.. kehkehkeh..

org kat kg aku, walaupun tak dtg sebab potong bawang, tapi kena dtg gak rewang, sebab takut kena kutuk 17keturunan, org kg kau?

AdiHana said...

haha.
xdela sentap pun, just rasa mcm wadehel kau ni org tgh sibuk2 kau dok rilek baca paper.

org kampung aku dtg la rewang tu, tapi tetaplah mintak kena kutuk. masing2 perangai pelik2.

eRiNsZ said...

haluuuuu si cantik bw here sambil ajak join contest senang

http://ehemsz.blogspot.com/2011/12/like-eisya-contest.html

nRelate All Blog Sections