"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Monday, December 5, 2011

Decision making.

I'm sooo demm mengantuk rite now its ridiculous.


Rambut aku dah macam panjang gila. And its out of shape already and rasa berat. Aku tak boleh nak ikat rambut kerap or lama2 sebab nanti kulit kepala akan rasa sakit. Sebab rambut rasa macam kena tarik, macam ada makhluk angker bergayut kat rambut kau. Lepas tu kepala akan mula rasa sakit dan aku mula la rasa nak mengamuk.

Aku dah gigil2 nak pergi trim rambut, tapi takut pulak nak pergi salon (info: aku takut gunting rambut. Tak tau kenapa). Dahlah the only hairdresser yang aku percaya adalah di Segamat. Yang kat sini muka je hensem tapi tak berapa boleh harap. Kalau setakat untuk cuci rambut dan cuci mata tu boleh la, nama untuk gunting rambut tu memang takkk la. Aku lebih rela dilabel mak lampir dari menyerahkan rambut ku pada dorg.. (padahal takut nak potong rambut). Ahh diam ah!!

Tapi aku ada gak rasa macam nak potong pendek je rambut aku ni. Shorter than the last time I cut my hair short. Malas pulak nak rambut panjang2 nih. Tapi sayang la pulak.. 


Apparently, since masuk tahun baru ni (Muharram) banyak pulak benda yang aku nak kena fikir. I was planning to take things slowly, figure out & settle satu persatu. Tapi nampaknya semua benda demand my attention sekaligus, selepuk datang mengadap. Senak kepala otak weh!! But since I've made my vow to take myself seriously sempena tahun baru ni, maka nak tak nak kenalah hadap jugak... walaupun rasa macam nak menangis.. Mungkinkah aku patut postpone plan aku ni ikut kalendar Masihi?? *nangis dalam hati*


Pernah tak korang rasa lapar gila that you could eat just about anything, tapi kau just tak tau nak makan apa. Padahal tengah lapar sungguh2 ni. Pernah? Aku selalu rasa macam tu. Hampir tiap2 kali. Sekarang ni tengah rasa macam tu la. Sumpah annoying gila aku ni. Aku tengah lapar nak pegi lunch tapi tak tau nak makan apa. So end up tak pergi lunch. Pastu officemate semua usik2 cakap aku diet. Kepala otak dia lah. 


Time2 macam ni ada lebih baik jika aku banyakkan bersabar. Harap2 usaha aku untuk jadi insan yang lebih penyabar ni direstui dan diberkati oleh-Nya, walaupun nampaknya makin banyak kejadian yang memerlukan aku meroyan. Ni setan je semua ni. So tabahlah wahai hati..




Buai laju-laju,
sampai pokok sena.
Apa dalam baju,
seorang perempuan gila.



Babai uolsss *lambai ratu*

1 comment:

DeLancrettLurpak said...

kau ni kenapa?! kihkih, soalan mintak kenapa tampor...

aku tak pernah nye taktau nak makan apa.. aku makan ajeeee... ahahahah...

and bab rambut, aku pegi saloon tu, aku suruh potong je takat gini2, pastu sukati dia la nak buat style apa, aku redho je, sebab aku confident, hahahahaha

nRelate All Blog Sections