"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Monday, October 3, 2011

Hello Milo JLo Yellowwww

Penjelasan tajuk entry: The words rhyme. Macam best je. 

* * * * * * * * *

Sebenarnya aku nak post entry pasal sambutan raya. Tapi memandangkan laptop dah menggila dan aku tak selesa nak edit2 gambar raya kat office so kena la tunda sikit entry raya tu.  Lagipun biasalah, laporan penuh on an event kan biasa orang submit few weeks lepas abis event. So Insyallah tunggu semua orang dah lupa daratan pasal cerita raya then baru aku bagi laporan penuh sambutan Syawal saya okeh? PEMALAS.


* * * * * * * * *


Kenapa huruf E harus diletakkan between R sebelah huruf W wahai QWERTY keys? Xpasal2 bila typo berbunyi rempit. Nak taip pegi typo jadi pewgi. Pastu saje/je jadi sajew/jew. Takpun jadi sajer/jer. Tak suker lew derr...


* * * * * * * * *


2 minggu lepas adalah minggu2 yang meletihkan dan stressing. Ngongok been having diarrhoea last 2 week and along the weekend she started vomiting. I was worried that she might be having parvo, which could be lethal. So I spent last week monitoring her and the monyets. By monitoring I mean that I watched them poo and pee, and checked the poo and pee. Seriously ok LIHAT DORANG BERAK LALU PERIKSA TAHI.


Lelaki hot: Hey babe, watcha doin? 
Me: Oh well u know, nothin much. Just poking my cats' poo.. Oh I found a %$9@&3)*# in it!!


Comel kan? 


* * * * * * * * *

So harini aku curi tulang. Dahlah stress sepanjang minggu pastu kepala otak berdenyut2 dari malam tadi membawa ke pagi. Serius sakit rasa nak hantuk2 je kepala. Tak boleh tahan ok. So a woman gotta do what a woman gotta do. Maka mari membawa diri ke saloon buat treatment rambut hewhewhew.

Ketibaan disambut oleh stylist kacak bergaya, memang rasa seperti disyurga yayayayaya. Tapi bila tiba masa untuk rawatan tengok2 stylist kacak pergi serve AhSo kat kerusi sebelah. Pastu tah mamat rambut kembang mana tah dok sengih2 tegur "Hello miss yuh sutah blekfes ha?" sambil syampu rambut aku. Potong ok POTONG. 


Nasib baik halfway treatment stylist kacak datang take over. Rupanya AhSo tu nak potong rambut and dia je yang available so TERPAKSA la dia layan AhSo tu. Okeh tak jadi aku nak banned saloon tu. Pastu lepas settle payment dia siap bagi nombor henfon and babai2 manja. Okeh next month memang aku datang lagi miahahaha.


Pandai betul dia ni beli jiwa. Demyuh!!



2 comments:

DeLancrettLurpak said...

aku paling annoyed dgn hairdresser yg shampoo rambut aku sambil urut sambil tanya
"miss, pain ahh?pain ahh?"..
aku tgh tutup-tutup mata sebab asyik kena urut, kau tanya mcm gitu, potong gile!


tak jadik orgasm masa kena urut, wakakakakakak!

AdiHana said...

i feel you bebeh, i feel you..

nRelate All Blog Sections