"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Monday, October 31, 2011

Hoih its last day of October. Setan.



Hai hoii.


Wujudnya entry ini kerana aku rasa mula dikeji update blog sebulan sekali haha. Brengsek kau nak cari bahan membaca pergi la book store jahanam!! Sibuk paksa2 I update blog. Bila ajak lepak mengumpat tak nak pulak. Aku pun macam busy sangat hidup sampai nak update blog pun tak menyempat. Padahal hakikatnya aku sangat takde life lalu takde cerita yang menarik untuk dikongsi dengan orang. Pathetic.


So I gained weight over these past few months. Berapa kg tu aku kurang periksa but I surely gained weight lah. Semua orang yang jumpa aku pun said so. Muka aku dah nampak bulat la, I look fuller lah. Wan hugged me and said "Omaigod K.Adi, you dah ada isi lah! Finally!!" 

T_________T

Walaupun aku memang nak gain weight but apparently this new weight buat aku rasa tak selesa. Badan rasa berat, rasa lethargic, perut pun asyik rasa tak selesa. Doktor cakap ni semua sebab aku melantak tahapa2, so sistem pencernaan went haywire and tak hadam makanan betul2. Seram okeh.. Paling seram perut rasa buncit. Bisa bunuh diri ok!! Actually xdela buncit pun, cuma tak seleper flat macam sebelum ni. Lagipun aku je kot yang fobia melampau huhu. Taknak buncit kalu, silalah buat sit ups.

Tapi yang paling tak best jadi gemuk ni ialah dada dan punggung je yang membesar bagai johan, bahagian badan lain takde pape pun. Stress bila pakai baju still muat tapi sesak tang dada. Apakejadah badan sekeping tapi tetek and bontot besar. Kepala hotak dia lah. Maka dengan ini diumumkan program peningkatan berat badan dihentikan serta merta thank you.



Last weekend I went shopping beli barang2 kucing. I bumped to a friend, and he told me these 2 things;


1. Eh I read your blog tau. Apesal lama tak update? Tak elok malas2 nanti reader lari haha. Eh I pun blog jugak tau! Bla bla bla..

2. You really shouldnt pakai heels la, intimidating ok. Tengok takde orang berani ngurat you. Now shopping pun sorang2, kalau tak ada boyfren boleh teman. Pot pet pot pet..

You baca blog I kan? Nah baca ni:

1. I blog for fun. Sukahatilah aku nak update bila2 pun. I taknak baca blog you punnn.

2. Sapa suruh orang lain pendek, kan dah rasa intimidated tak pasal2. Lagipun if Kimora boleh pakai 5inch heels, so do I! *flips hair*

2. I takde boyfriend bcoz I choose not to. Bukan sebab my height, and definitely bukan sebab sekadar nak jadi peneman I shopping.

Now mesti you seronok kan I buat entry cerita pasal you. Suke tak suke tak? Elehh sukew letteww!!



Sebagai penutup, terimalah dialog2 pilihan bulan Oktober;

* * * * *

Chewaahhh bajet awek2 lettew, lepak McD, makan sorang2, duduk silang kaki sambil main BB..

Setan.

* * * * *

Apehal kereta kau ni, semua pun ada. Buku lah, hanger, bantal, keropok lekor pun ada?! Tema mak2 okay.

Setan.

* * * * *

Ni tengok *tunjuk gambar* Kim Kardashian pun dah jadi hijabster, kau bila pulak?

Tunggu aku pegi Dubai la setan, mcm Kim jugak. Kau tu bila nak jadi jantan sejati?

Setan kau.

* * * * *

Eishh kalau la nyamuk ni boleh mati by halau2 je.. Like shoo nyamuk matilah kau!! pastu nyamuk tu mati ramai2 kan best.

Manusia bernafas ridsect je yang mampu buat tu..

Hahahaha..

You know what..

Hmm?


Kalau nyamuk boleh mati sebab kena maki, you akan jadi pembunuh nyamuk paling berjaya hahahaha.

Kau ni nak mati sangat ke hah setan?!!

* * * * *






Soalan terkumpul: Merujuk kepada teks diatas, siapa yang menganjing suruh aku update blog?



Monday, October 3, 2011

Hello Milo JLo Yellowwww

Penjelasan tajuk entry: The words rhyme. Macam best je. 

* * * * * * * * *

Sebenarnya aku nak post entry pasal sambutan raya. Tapi memandangkan laptop dah menggila dan aku tak selesa nak edit2 gambar raya kat office so kena la tunda sikit entry raya tu.  Lagipun biasalah, laporan penuh on an event kan biasa orang submit few weeks lepas abis event. So Insyallah tunggu semua orang dah lupa daratan pasal cerita raya then baru aku bagi laporan penuh sambutan Syawal saya okeh? PEMALAS.


* * * * * * * * *


Kenapa huruf E harus diletakkan between R sebelah huruf W wahai QWERTY keys? Xpasal2 bila typo berbunyi rempit. Nak taip pegi typo jadi pewgi. Pastu saje/je jadi sajew/jew. Takpun jadi sajer/jer. Tak suker lew derr...


* * * * * * * * *


2 minggu lepas adalah minggu2 yang meletihkan dan stressing. Ngongok been having diarrhoea last 2 week and along the weekend she started vomiting. I was worried that she might be having parvo, which could be lethal. So I spent last week monitoring her and the monyets. By monitoring I mean that I watched them poo and pee, and checked the poo and pee. Seriously ok LIHAT DORANG BERAK LALU PERIKSA TAHI.


Lelaki hot: Hey babe, watcha doin? 
Me: Oh well u know, nothin much. Just poking my cats' poo.. Oh I found a %$9@&3)*# in it!!


Comel kan? 


* * * * * * * * *

So harini aku curi tulang. Dahlah stress sepanjang minggu pastu kepala otak berdenyut2 dari malam tadi membawa ke pagi. Serius sakit rasa nak hantuk2 je kepala. Tak boleh tahan ok. So a woman gotta do what a woman gotta do. Maka mari membawa diri ke saloon buat treatment rambut hewhewhew.

Ketibaan disambut oleh stylist kacak bergaya, memang rasa seperti disyurga yayayayaya. Tapi bila tiba masa untuk rawatan tengok2 stylist kacak pergi serve AhSo kat kerusi sebelah. Pastu tah mamat rambut kembang mana tah dok sengih2 tegur "Hello miss yuh sutah blekfes ha?" sambil syampu rambut aku. Potong ok POTONG. 


Nasib baik halfway treatment stylist kacak datang take over. Rupanya AhSo tu nak potong rambut and dia je yang available so TERPAKSA la dia layan AhSo tu. Okeh tak jadi aku nak banned saloon tu. Pastu lepas settle payment dia siap bagi nombor henfon and babai2 manja. Okeh next month memang aku datang lagi miahahaha.


Pandai betul dia ni beli jiwa. Demyuh!!



nRelate All Blog Sections