"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Thursday, September 8, 2011

Berlalulah sudah ramadhan, sebulan berpuasaaaaa...

Wahh dah selamat beraya dah. Sekejap je masa berlalu tup tup dah selamat pun mengharungi bulan Ramadhan. Bulan kat kalender pun dah nak habis dah, its September already!!

Dah lama aku tak update blog. Sepanjang bulan puasa tu meriah je aku tengok orang dok update pasal makanan berbuka. Aku teringin jugak nak buat entry juadah berbuka tapi apakejadahnya nak cerita kalau almost everyday juadah berbuka adalah seperti berikut:


Hari2 bantai jajan untuk berbuka. Sungguh tak sihat. Ni semua gara2 taknak mengadap jem. Gila apa pukul 4pm dah mula jammed everywhere. Dahtu pukul 730pm pun Federal still penuh dengan kereta. Stress wohh!! Boleh batal puasa aku kalau menempuh jem camtu time2 puasa hehe.. The only days yang aku berbuka with proper meals were on first day puasa, hari aku berbuka dengan Mr. Hubby, then my office's buka puasa dinner at Saujana and 2 last days of puasa. 

Btw mengapakah semua potato chips perlu dibungkus dalam packing yang gemuk besar gedabak tapi isi di dalam ialah sebanyak segenggam je? What a waste of resources dan sungguh tak environmental friendly. 


Anyway, Selamat Hari Raya semua. Mohon maafkan segala keterlanjuran kata mahupun perbuatan saya ok. Semuanya adalah tidak disengajakan, kalau ada yang aku sengaja buat tu pun sebab korang deserve it haha.. Ok tak lawak.


Sesungguhnya yang baik itu datangnya dari Allah S.W.T. :)

4 comments:

isabelle said...

Perut kau penuh jajan dan MSG la spjg ramadhon ye dik?

DeLancrettLurpak said...

eh, aku tak sedar, ko dah kawin eh?

AdiHana said...

isabelle:
eh xjugak. sbb lepas proses memakan ada proses membuang hehe

Cik lurpak:
belum laa.. tu ialah besfren. aku kawin kang aku jemput kau k

Anonymous said...

menjelang syawal

nRelate All Blog Sections