"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Wednesday, September 14, 2011

This is how I feel.

Aku sekarang adalah dalam mood blur dan stress. Blur sebab semenjak dua menjak ni most of the time I would find myself thinking "Eh aku tengah/nak buat apa tadi??" Ye tuan puan hadirin sekelian, weols lost. Pastu bila buat something mesti distracted melampau2. Gila betul lah. Masalah kejiwaan ke hapa aku ni. Ke masalah penuaan? Yang itu weols tak rela... *nangis*

Pastu ada sedikit stress sebab sekarang ni aku tengah berkira2 nak berhenti kerja. Yes untuk kesekian kalinya haha. Sebabnya aku rasa macam aku tak menyumbang apa2 pun kat company ni. Memang ada kerja nak dibuat tapi somehow aku tak dapat execute/complete kan task dengan jayanya. Tiap2 hari datang kerja adalah mengantuk, pastu nak buat apa2 task pun aku teragak2. Hujung2 I spent the whole day in the office doing nothing. Memang tak berkat gaji aku sepanjang kerja kat sini.

I'm the kind of person yang boleh buat kerja as per instructed, without supervision sebab aku jenis selamba tanya semua benda to semua orang. Soalan2 bodoh pun aku tanya kalau aku tak faham. Lantaklah orang rasa aku ni annoying ke hapa ke janji kerja aku siap. Tapiiiiiiii tah kenapa sekarang ni aku nak tengok muka orang pun malas. Padahal colleagues kat sini semua adalah sangat cooperative dan tak kedekut ilmu, despite the different races. Big boss dua2 pun baik, takyah tanya apa2 pun dorang rela hati menghulur bantuan. Sepatutnya tempat macam ni lah yang boleh membahagiakan aku tapi malangnya tidak uols. Aku jadi makin lost dan makin stress sebab tak dapat nak buat apa2 kerja pun. So aku rasa better aku berenti dari mengadap kerja yang tak mendatangkan hasil.

Yang paling stress ialah sewel laptop aku dah makin menjadi2. Tu yang dah tak selalu update blog tuuuuu.. *padahal pemalas tak hengat taknak mengaku kannnnn*


Kbai.

Thursday, September 8, 2011

Berlalulah sudah ramadhan, sebulan berpuasaaaaa...

Wahh dah selamat beraya dah. Sekejap je masa berlalu tup tup dah selamat pun mengharungi bulan Ramadhan. Bulan kat kalender pun dah nak habis dah, its September already!!

Dah lama aku tak update blog. Sepanjang bulan puasa tu meriah je aku tengok orang dok update pasal makanan berbuka. Aku teringin jugak nak buat entry juadah berbuka tapi apakejadahnya nak cerita kalau almost everyday juadah berbuka adalah seperti berikut:


Hari2 bantai jajan untuk berbuka. Sungguh tak sihat. Ni semua gara2 taknak mengadap jem. Gila apa pukul 4pm dah mula jammed everywhere. Dahtu pukul 730pm pun Federal still penuh dengan kereta. Stress wohh!! Boleh batal puasa aku kalau menempuh jem camtu time2 puasa hehe.. The only days yang aku berbuka with proper meals were on first day puasa, hari aku berbuka dengan Mr. Hubby, then my office's buka puasa dinner at Saujana and 2 last days of puasa. 

Btw mengapakah semua potato chips perlu dibungkus dalam packing yang gemuk besar gedabak tapi isi di dalam ialah sebanyak segenggam je? What a waste of resources dan sungguh tak environmental friendly. 


Anyway, Selamat Hari Raya semua. Mohon maafkan segala keterlanjuran kata mahupun perbuatan saya ok. Semuanya adalah tidak disengajakan, kalau ada yang aku sengaja buat tu pun sebab korang deserve it haha.. Ok tak lawak.


Sesungguhnya yang baik itu datangnya dari Allah S.W.T. :)

nRelate All Blog Sections