"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Tuesday, August 16, 2011

I need ice-cream *big sigh*

I stopped by a friend's house last week for a gossip session sambil mencuri peluang makan her mom's omg-ni-kek-ke-syurga cheese cake. So we were talking sambil nangis2 (Yes. Menangis. She shared her sad story) when her 5 year-old niece joined us dan tiba2 went "Eh aunty ni not nice la cakap aku-kau. You should say saya-awak. We are Malay you know." 

I giggled and said "Habistu kenapa kamu tu tak cakap melayu?" 

Her answer was "Eii dia ni nama dahlah macam lelaki, banyak cakap pulak", rolled her eyes and walked away T________T

* * * * * * * *

Sometimes I wish I could just shout it out of everything to everybody.

* * * * * * * *

I suck at writing the letter "z". And my fullname has that letter in it. So my handwritten fullname will look wtf-ni-tulisan-ke-kerawit di mata ku. So I'll tend to write my name in capital letters, coz somehow I think it looks better. Pastu selalunya bila isi forms nama tulis huruf besar but other details jadi tulisan kecik pulak. End up my whole borang still looks wtf. T____T

* * * * * * * * *

So far my ramadhan has its share of kesedihan dan kegembiraan. Semalam one of my closest friends found me on FB, and we updated each other.  Dah lama gila tak jumpa dia ni, since my first semester diploma. That was like what, 8-9 years ago? Demmmm dah lama gila kot. Tiba2 rasa tua.. So anywayy, I am soo happy and relief knowing that he's doing great with his wife and 3kids. I really wish I could meet them all soon. 

* * * * * * * * *

I've been having the urge to visit P.Ramlee Memorial lately. Sebenarnya dah lama rasa macam nak pegi tapi dah mananya pun "rasa", maka sampai ke sudah la tak pergi2 pun. Padahal dekat je dengan rumah. Cuma lately perasaan tu jadi makin kuat. Mengapakah? Bakal jadi artiskah aku?? *caugh*

* * * * * * * * *


Tiba2 aku rasa annoyed dengan lagu Animals by Neon Trees tu. Dont ask me why, aku pun xtau kenapa.


* * * * * * * * *

Talking bout the poor Asyraf Haziq boy, while the rest of the world is concerned bout his well being, I noticed kita yang kat Malaysia ni pulak dok concerned pasal his accent. Termasuklah aku skali ngehehe. Our argument is dia baru kat sana untuk sebulan tapi dah ada accent bagai siap lenggok ayat pun British habis. Curlast kau dik, baru sebulan kat sana dah tak reti Manglish kann.. But anyway, I totally understand that he's just picking up the accent. Everybody has the tendency to that. Walau tak banyak, sepatah dua perkataan mesti ada. Setakat pick up accent xpe ye dik. Jangan kau pick up diri sendiri masuk bakul mengaku Englishman sudah lah ye. Macam si Jay tu kan.. Kemain lagi baru pegi France 6 bulan terus jadi Jay. Padahal Jameon. Puiiiii!!


* * * * * * * * * *

Sebagai penutup, terimalah lagu penenang jiwa:





Tuesday, August 9, 2011

Keep holding on.

I have mixed feelings now. Tak tau lah nak rasa apa. Aku nak rasa sedih tak boleh sebab aku tau aku tak layak, nak rasa gembira pun tak boleh sebab aku tak reti tipu perasaan sendiri. Nak buat bodoh pun tak boleh sebab I do care. Tak boleh blah dengan perasaan macam ni weh!!

Anyway, lately semua orang cakap aku kejam & hina. Dorg semua setuju yang aku kejam dengan orang, that this kekejaman yang aku buat ni adalah perbuatan hina. Penghinaan to that person as a man dan peghinaan pada diri aku sendiri sebab buat benda kejam macam ni. Adoiii rasa nak menjerit je dengar orang cakap macam tu. Tahukah korang that I was just being truthful and mind you, truth does hurt. It hurts me as well okay. They even said its my lost. Ruginya kau Adi.. Takpelah, biar Adi rugi sebab Adi taknak buat orang rugi. Berdosa tau. Lagipun pepatah cakap orang tamak selalu rugi. Eh tapi aku tak tamak pun boleh rugi ni apa kes?? Ok dah mula merepek dahh.. Maafkan saya.

I'm bidding too much farewell this week, I couldn't stand it anymore. Sungguh stupid dan macam budak2. Aku tak rela dengan any of it, tapi apakan daya, aku insan yang lemah. So selamat tinggal semua. May you all live a happy and blessed life.. *dan lagu Selamat Tinggal by Dina & Zizan pun berkumandang di background.....*


Wahhh over kan, dah lama tak update blog tiba2 merepek meroyan drama tahapehapetah. Mungkin sebab aku tengah melalui kitaran bulanan, so hormon memang tak stabil. Tu pasal merapu2. Heh best betul jadi perempuan sikit2 salahkan PMS haha.


Oklah semua selamat menjalani baki 22hari puasa (Insyallah). Assalaaaaaaamualaikum. :)


nRelate All Blog Sections