"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Friday, July 8, 2011

Lurus ke hadapan

Saya adalah letih melayan perangai manusia2 nih. Paling letih melayan manusia yang poyo suka nak emosi lebih2. Menyampah tahu tak MENYAMPAH. 

One of the reason for me being straight forward adalah kerana saya tidak suka melayan emosi. Aku kalau simpan or fikir lama2 mengenai suatu perkara, hujung2 mesti aku jadi emosi or tak tenteram. Perasaan emosi melampau tu memang la sangat tak best. So I prefer untuk meluahkan secara straight forward maki hamun untuk mengelak rasa keliru dan emosi di kemudian hari.

And I've always bagitau semua orang to be frank and straight forward to me. Biarlah pedas menusuk qolbu pun I prefer people being straight forward. Lagipun aku ni adalah sedikit blur+bengap so percakapan berlapik2 beserta pantun seloka memang bakal mengundang sakit hati dan kekecewaan kerana hujung2 I'll went like "Huh? Apa tu??" Tak faham ok. SANGAT TAK FAHAM. Cakap je lah terus terang kan senang kenapa mest nak cakap belit2 stress tau tak stress nak faham kau cakap apa pastu kau nak emo2 pulak gila ke apa kau ni buang masa aku betul *baling cawan pastu blah jalan laju2*. Haaaa kan aku dah emo. Ini adalah benar2 kejadian and it was not pretty at all.

"Lurus ke hadapan" ialah translation untuk "straight forward". Tak caya sila GT. Translation yang sangat straight forward kan? 

Muka aku lately mula ditumbuhi jerawat. Tak tau la pasai apa. It doesnt bother me much actually sebab so far kulit muka aku akan heal completely sendiri even after massive jerawat attack like the one I had last year. Cuma yang aku menyampah tu bila aku tergaru those jerawat. Sakit okay..

Cerita jerawat takde kena mengena dengan tajuk entry tapi tiba2 rasa macam nak cerita sebab sebenarnya aku baru lepas tergaru jerawat kat dahi. SAKIT!!! *curse*

Ok dah. Nak sambung buat kerja. Happy weekend all!! ^__^.

3 comments:

Anonymous said...

HOSS..

isabelle said...

Kulit kau x abis berminyak lg ke at this age?

AdiHana said...

anon:
errr hello.. (amenda HOSS tu weh??)

isabelle:
tahla. rasa sama je. biasalah remaja mcm ai ni mmg ada masalah jerawat ngehehehe

nRelate All Blog Sections