"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Friday, July 29, 2011

Your body is a wonderlanddddd.. NOT.

God I hate that song btw.


I think I really should not be left alone with my ownself. Sebab perangai KK (read: kelam kabut) aku ni selalu tend to be self abusive. Last Monday pagi2 lagi dah siram tangan sendiri dengan hot coffee. Nasib baiklah bukan direct contact, or else sure lagi teruk.

Kesakitan 2hari yang lazat. Sebab berbau coffee.


Minggu ni adalah minggu tak sihat. First time aku puasa rasa macam nak mati. Seriously rasa nak pengsan, siap rasa senak tak boleh bernafas bagai. Pastu come night je badan mula sakit2 rasa macam nak demam. Tekak pun sakit I didnt have the appetite to eat at all. Tapi yang buat sakit jiwa tu demamnya tak jugak pftt. Kalau tak bolehlah M.C hehehe.. But finally kecundang jugak semalam sebab the night before tu I was sneezing non stop I couldnt sleep. By morning dengan gigih bersiap nak pergi kerja tapi akhirnya akur dengan hidung dan kantuk yang on bergabung went on rampage maka saya pun pergilah mendapatkan M.C di klinik berhampiran..


Sekarang terimalah gambar aksi pussy terlampau.


Eh maksud saya aksi pussy cat terlampau lena tidur lah.


Nyenyak je budak Engkok ni tidur. This is one of her faveret spot. Minah ni if tak duduk kat buntut, mesti nak menyelit celah kelengkang. Lately dia suka panjat badan aku pastu pusing2 kat dada macam anjing getting comfy pastu bedebuk baring dengan buntut dia mengadap muka aku. If dapat parking ekor atas hidung aku lagi bagus. Babi punya kucing.
 
Sekarang ni dia la yang paling nakal nauzubillah, nak aje aku penyet2 dia nih. Aku dah tak larat nak terpekik2 tiap kali dia buat perangai. Jiran belakang rumah aku mesti dah label aku perempuan gila terpekik2 tengah malam haha.

Kemain lena lagi kann awak tido celah kangkang, tapi cakap kakak taknak dengar jugak. Mugkin aku kena amalkan serapah celah kangkang yang lebih power. Oh itu untuk nasi kangkang je eh? Untuk kucing takde ke??

Friday, July 22, 2011

Koreanya hakuuuuu... #TDDMKA

Disclaimer: Sebarang kemudaratan dari menonton video berikut adalah atas tanggungjawab sendiri. Harap maklum.

* * * * * *







Ok nak pergi jumpa pakar mata. Berdarah mata tak henti tengok those videos. Dan mungkin pakar ENT juga sebab telinga berdengung, hidung pun berdarah dan tekak juga adalah loya.

Wednesday, July 20, 2011

TAG: Draw and describe yourself!

Sooo Alia tagged me and almost the entire universe to do this.

So this is how I always drew me.



Actually this is how I drew people. Kepala bulat, badan petak, mata sepasang, senyum sikit.. SIAP!! Hahaha gila tak berseni. And untuk differ each character I added lah some distinctive features, like for myself I added the mole kat pipi kiri and flower on the head. Sebab saya memang ada mole sexy kat pipi kiri and bunga tu pulak sebab dulu kemaruk sangat ikat ponytail using this one elastic hairband with plastic flower attached to it.


Now dah tak pakai lagi sebab rhinestones kat tengah2 tu dah tercabut semua. Biasalah habis madu sepah dibuang.

Now terimalah gambar Cik Adi Wan Kembang versi manusia edited auwww!!

Hellewwwww!!


Eh the word "kembang" tu kan, dalam bahasa Jawa ialah bermaksud "bunga". So if ada orang cakap hidung kau kembang, sebenarnya dia maksudkan hidung kau ialah bunga. Mungkin juga dia maksudkan yang kau ialah cantik macam bunga. Sweet kan org Jawa? *kelip2 mata*

Tuesday, July 19, 2011

FREE FACIAL

Ok ini adalah serious.

I have this voucher for 90 mins Facial Treatment with Skin Scrub + Hydrating Serum + Eye Rejuvenation Therapy + Shoulder Massage at Slim & Trim, Damansara Utama. For men & women.

This voucher must be redeemed before 30 July 2011 and  1 day prior reservation is needed. But the last time I checked they have reservations for weekdays only (weekend dah penuh T__T) and their last appointment is at 6pm. 

Untuk yang bekerja normal office hour tu, just make sure you can make it before 6pm for the last appointment la or else kena cancel. Rugi jugak akhirnya di situ.
So siapa2 yang nak voucher ni do email me at aweksakuragi at yahoo dot com.

Lepas tolak tax and duty fees, aku tolak free je lah voucher ni hehe.. Sebenarnya tak nak membazir. Rugi pulak beli tapi tak digunakan. 

Haa email la cepat, takyah malu2.

Monday, July 18, 2011

Crazy.

I had one of the craziest week.

I was on MC last Monday. Migrain melampau. My biji mata literally rasa nak tercabut and kulit muka rasa macam nak koyak. Telinga pulak jgn cakap lah dia punya berdengung, rasa macam nak cabut je telinga simpan dalam freezer.

Then on Tuesday night tayar kereta kena paku pulak. Bapak gajah punya paku. Actually it looked more like a bolt. Yes BOLT siap pakej dgn washer bagai hokey. Bangsat mana la yang letak menda tu kat jalan. Dahla kena tengah malam buta. Alhamdulillah I was already almost reaching home so tak sempat lah sebarang kejadian yang tak diingini berlaku.


Logik tak paku species ini boleh wujud kat jalan raya? TIDAK SAMA SEKALI.


I barely had a proper sleep the whole week. Mainly caused by those shits yang kadang2 buat aku rasa macam nak gila. Plus I was also emotionally disturbed by the family drama of this one fren of mine. Witnessing the whole drama made me so damn thankful for my family and my life, even if I was really just anak angkat tehehe..  It was that tragic and disturbing, I fell like hugging him and just cry everytime I saw him. Ehh tak lah mana ada niat amik kesempatan ghahaha *nervous laugh*. Pastu tiap kali teringat pasal kisah dia je terus rasa nak call my mak cakap I love you banyak2. Tapi mak pulak dah la tak jawab call, pastu bila jawab garang pulak tanya aku sibuk call2 ni nak apa T__T. Mak sapelah tu tak penyayang langsung.

I spent almost everynight with him last week, trying to help him out. I reached home from work around 8pm, cleaned up after my cats, tukar baju, then went meet him sampai 3-4am. Mandi pun xsempat. Pastu esok pagi pergi kerja dengan muka pucat mata lebam muka banyak jerawat, bajet natural beautylah sangat. Hoihh sumpah penat seminggu hidup macam tu. Tak pasal2 aku ikutan stress. But at some point aku rasa berbaloi jugak lah sebab at least dapat ringankan beban dia walau sekadar just being there. Cecehh confident je aku nih tah2 dia makin semak kepala tengok muka aku tiap2 malam pastu kena dengar aku membebel2 macam gila pulak. 

But the ultimate craziness was on Tuesday afternoon.

I came in early after lunch, pastu bersidai kat meja akak admin untuk sesi bergosip sakan sambil makan jambu. Then tiba2 there was a light tap on my back. So I turned around and it was my GM with his two guests he had over for a meeting. He introduced me to them and then took them back to the conference room. Being introduced to a handsome Japanese hunk with your mouth full from chewing chunks of jambu is so uncool. Gila kau dahla muka comot2 baru balik lunch. Memang rasa cam nak terjun bangunan. Not cool Mr.GM, not cool *nanges*.


He had the exact same eyes. And hair. 


Now I nak pergi sambung tangisan penyesalan ini..


Friday, July 15, 2011

If You Said So.

Location:
Kedai mamak.
Situation:
John was talking bout his weekend attending kenduri at her gf's kampung and was talking bout the food
--------------------------------

John: Bla bla bla *turn to me* Eh how to sebut? Nasi ambeng eh?

Me: *Smile and nod

Bitch: *shout from across the table* Eh AMBANG lah!! (Oh yess she SHOUTED)

John: Eh Adi said sebutan betul AMBENG la. Ni pure Jawa punya cakap tau *laugh*

Bitch: Eh kan kat kedai semua tulis AMBANG haa so AMBANG lah. Ape AMBENG pulak.. *jeling* (Motif nak jeling aku?!!)

Me: Oh yelah its like if u pakai baju tulis BABI that means u memang BABI la eh?

Friday, July 8, 2011

Lurus ke hadapan

Saya adalah letih melayan perangai manusia2 nih. Paling letih melayan manusia yang poyo suka nak emosi lebih2. Menyampah tahu tak MENYAMPAH. 

One of the reason for me being straight forward adalah kerana saya tidak suka melayan emosi. Aku kalau simpan or fikir lama2 mengenai suatu perkara, hujung2 mesti aku jadi emosi or tak tenteram. Perasaan emosi melampau tu memang la sangat tak best. So I prefer untuk meluahkan secara straight forward maki hamun untuk mengelak rasa keliru dan emosi di kemudian hari.

And I've always bagitau semua orang to be frank and straight forward to me. Biarlah pedas menusuk qolbu pun I prefer people being straight forward. Lagipun aku ni adalah sedikit blur+bengap so percakapan berlapik2 beserta pantun seloka memang bakal mengundang sakit hati dan kekecewaan kerana hujung2 I'll went like "Huh? Apa tu??" Tak faham ok. SANGAT TAK FAHAM. Cakap je lah terus terang kan senang kenapa mest nak cakap belit2 stress tau tak stress nak faham kau cakap apa pastu kau nak emo2 pulak gila ke apa kau ni buang masa aku betul *baling cawan pastu blah jalan laju2*. Haaaa kan aku dah emo. Ini adalah benar2 kejadian and it was not pretty at all.

"Lurus ke hadapan" ialah translation untuk "straight forward". Tak caya sila GT. Translation yang sangat straight forward kan? 

Muka aku lately mula ditumbuhi jerawat. Tak tau la pasai apa. It doesnt bother me much actually sebab so far kulit muka aku akan heal completely sendiri even after massive jerawat attack like the one I had last year. Cuma yang aku menyampah tu bila aku tergaru those jerawat. Sakit okay..

Cerita jerawat takde kena mengena dengan tajuk entry tapi tiba2 rasa macam nak cerita sebab sebenarnya aku baru lepas tergaru jerawat kat dahi. SAKIT!!! *curse*

Ok dah. Nak sambung buat kerja. Happy weekend all!! ^__^.

nRelate All Blog Sections