"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Monday, June 13, 2011

It's Monday.

1. Sekarang aku ialah sedang lapar gila tah kenapa. Pastu mengantuk. maka tak lalu nak buat kerja. Walaupun hakikatnya hari2 memang aku manjang mengantuk kat office pastu memang hari2 pun tak lalu nak buat kerja hihi.. ^__^"

2. Phone bongok ku yang kasihan tu finally rosak. The screen went blank all of the sudden. TIBA2. WTF KALAU AKU TAU AWAL2 AKU DAH BALING KAU KE DINDING TANPA TERAGAK2.

3. I changed spring kereta last week sebab the previous ones were lowered yang amat the front skirt tu was like only 2 inches from the road surface I SWEAR. Rasa nak pengsan setiap kali went in and out from the basement parking sebab skirts kereta mesti bergesel dgn jalan. So nak tak nak terpaksa la tukar ke spring standard. Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii yang macam sialan tu, dahla spring standard tu buat kereta aku berwajah buruk sbb tiba2 jadi tinggi gila (Ok yang ni mungkin just my head je) pastu tah kenapa the car jadi jumpy and bouncy. Sumpah rasa macam naik lori bergoyang2 gila ok. Sekarang tiap sessi pemanduan adalah involving more cursing and Istighfar-ing at the same time. Yaa akhirat tetap tidak dilupa haha. Memang ahli neraka la kau ni Adi..

4. Since fon rosak, I have no more access to Twitter at the moment. Maka tiadalah tempat untuk mengadu domba melepas segala instant thoughts of cursing. Takde lagi tempat untuk meroyan sakan.  Hoihh dia punya gigil Tuhan je yang tau. 

5. I should stop browsing thru those online boutiques. SERIOUSLY SHOULD.

6. The management been rearranging the layout and seatings at the office so now I am seated at the very end ceruk of my department. Agak tersorok jugak lah so senang la if nak nap curik tulang miahaha. Tapi desk depan and kanan ialah desk pekerja rajin & dedikasi so mungkin terpaksa lupakan hasrat utk nap tu..


Saya kini dikelilingi files. Belakang aku ialah files semata. Dah la kat sebelah kiri aku ni ialah printers station for my department yang berhias dengan wayar berselirat. Memang fire hazard betul. Pastu ada water sprinkler lak tu betul atas printers station tu. Just imagine memula terbakar pastu electrocuted. Or got electrocuted sambil terbakar. Sakit tuuuuu!!


Kemain lagi meriah ngan kertas bertimbun2 bagai. Tapi kerja tak siap2 pun huhu..


Cibi @ Cik Babi. Hellewww selamat berkenalan alls!! *snort laugh*

7. Dah saya nak pergi makan sekarang. Kebuluran sangat nih. K bai.

2 comments:

isabelle said...

hahahaha.cibi...
kau ni kan, dik...ada2 jer.

p/s:
akak pun ngantuk ni.
jom pi ronggeng

AdiHana said...

adoiii kalau boleh ronggeng maka xkan wujud entry ni kak oiii!! *sigh*

nRelate All Blog Sections