"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Thursday, June 23, 2011

The babi BB story

So the stupid BB screen went kaput last 2week. I send it to this one kedai to get it checked and I told the abang kedai to hold the repair work first, as I was considering the price utk tukar screen yang mahal cam celaka tu. Tapi dia changed the screen anyway and bila aku tanya sapa suruh pandai2 tukar, he simply replied "Oh ingatkan awak cakap suruh tukar." Babi tak? When he first checked the phone and informed me that the screen is kaput and need 2 be changed, I clearly told him that I'll call him back to decide. Tu yang aku tak paham camne dia boleh salah dengar yang aku setuju untuk tukar. Alasan bodoh gila takleh blah.

Aku dah start panas dah so I told him yang aku takleh nak amik fon tu sekarang sebab aku takde duit nak ambik. The screen cost me RM380 btw. Lagi buat aku panas bila dia reply "Oo yeke takpe saya kira RM350 je lah". Ewahh kau discount RM30 tu dah besar sgt lah tu? Kalau ikut hati aku satu sen pun aku xnak bayar ok. Kau yang pandai2 tukar kan, aku tak cakap pun nak suruh kau tukar.

Kalau ikut panas hati aku ni nak je aku suruh dia bukak balik screen yang dia dah ganti tu. And aku xnak bayar satu sen pun as I didnt agree to any of his services tapi dia yang pandai2 buat ikut suka hati dia. So aku pun nak buat ikut suka hati aku xnak bayar. Boleh?

Sebab dah panas hati sangat I called Mr. Munkey. Kesian dia tak pasal2 pekak telinga dengar aku membebel huhu. Aku betul2 sakit hati dah ni, dah tak peduli apa si mamat comel Kiko kat meja sebelah ni fikir pasal aku.  Mungkin sebab dah tak tahan dengar aku merempan so beliau dengan baik hatinya, as usual, pergi menyetelkan kes BB itu sambil turut menjadi mangsa semburan berapi ku. Thanks banyak2 lah ye, jasamu ku kenang ke akhir hayat. Tuhan je yang mampu membalas kesabaranmu terhadap ku yang panas baran ini. :P

To Abang kedai telefon yang bangsat tu, aku xtau lah apa niat sebenar kau, either kau sengaja or tak, aku memang takkan halalkan perbuatan bodoh keji kau ni sampai bila2. Tak kisah lah orang nak cakap aku ni yang over ke, aku mengada ke, hapa ke yang penting aku tau as customer I have the right to choose any offered services and I never chose yours so apa yang kau buat ni dah kira paksaan pada aku. So di mata ku, kau tetap keji. 

Kthxbai.

3 comments:

isabelle said...

Fuh..entry ni ada label bangsat. Ganaz aaa.

Awat awak x suruh dia buka blk time tu gak?



Grrrr...*tmpg emo

scha harith said...

wah dah sama harga utk repair lcd lappy aku yang dah cracked berbunga2 gara2 anak aku menari atasnye...

AdiHana said...

isabelle:
nampak sgt suka merempan kannn smpai ada label bangsat bagai haha.

masa tu ckp kt fon je. lgpun saya xdibenarkn pergi ke tempat kejadian hehe.

scha:
kann.. if pkai 3310 baru 10hengget agknya huhu

nRelate All Blog Sections