"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Wednesday, June 29, 2011

Newfound Favourite Pastimes

The translation sounds very Manglish kan?

The properly spelled version


So yeah, Google Translate (GT) is like my current obsession. Whenever I have the free time I'll play around with GT, translating everything to English or Malay.

Btw, that was my FB status, not something that just popped out in my head randomly. No I am not THAT free.

And yes, I did GT-ed this entry.


Too much free time today lah. I better find something to do before my boss hentam me. Oklah, later guys!!



*Definition of pedophile

Tuesday, June 28, 2011

FINE!!!


Mak : Tu monyet macam kau la tu..

Me : Eh kalau aku monyet kau tu mak monyet kot.

Mak : Apesal lak. Kau kan anak angkat.

Me : T__T"


Monday, June 27, 2011

Wuuuuuu~ *bunyi tangisan keharuan*

Haritu aku ada merempan bout this one good friend of mine, HERO yang tiba2 macam menjauhkan diri. Well I texted him asking "U dah tak nak kawan dgn I ke?" which bila difikir2 balik saya sungguh berperangai budak tadika -__-'

Of course la he denied it and said nothings wrong. But he didnt tell me one of the reason is that he was occupied chasing his dream. And he achieved it. I accidentally found out bout it from this one blog and I felt like crying. First for he made his dream comes true. Second for him not telling me bout it. I wouldve supported him sepenuh hati and aku takkan merepek tanya or fikir yang bukan2. Maafkan saya encik Hero.. :'(

So for my Hero, congratulations on your achievement. Its the best birthday present for you kan? How I miss our good old times and I miss you and I hope we are still friends and I hope you'll contact me soon. I promise you I dah tak KK lagi sekarang so it is safer to be around me now hehe :p Btw, happy birthday and all the best to you my dear buddy!!

Taknak kawan sudah, nama kau Dolah, tetek kau sebelah...

Friday, June 24, 2011

Cinta hati

 Monyet2 bertopengkan kucing


Masing2 dah besar. Today mereka genap berusia 3 bulan. Sekejap je rasanya masa berlalu. Letih okay jaga dorg nih. Ngongok dulu xde la syaiton sangat macam dorang nih. Mungkin sebab she was alone dan xde kawan bermain. She's not that friendly with other cats anyway. Tapiiiiiiii ngan kucing jantan elok je pulak kannn. Kalau tak masakan boleh keluar empat ekor kenit tuh..

But Ngongok is a really good mother. I am sooo relief Tuhan je yang tahu. Yelah, when she was pregnant she was only 8 months old. Badan pun kecik. So I was worried lah that she will not be able to care for her babies tapi nampaknya Ngongok ialah seekor ibu yang penyayang lagi mithali. She hugs and licks them all the time. Pastu mesti bising2 non stop mcm perempuan gila kalau monyet2 tu kena kurung dlm bilik. Taching tau uols.. *kesat air mata*. Cuma yang tak tahan tu kadang2 dia ikut sama naik ngan anak2 melompat sana sini. Tak leh blah dowhh Ngongok.. T_T"

Btw, yang sulung ialah Engkok, 2nd ialah Gombal, 3rd ialah Tuteh, 4th ialah Eton dan yang bongsu ialah arwah. Yup, the bongsu one didn't make it bcoz Ngongok was too tired already. Aku ingat dia dah habis push semua keluar, plus masa tu she was in labor for more than 2hours already. Aku pun penat kot, balik keje je terus kena teman Ngongok bersalin. So I left her with her kittens and pegi basuh kereta. 30minutes pastu bila I check on her tengok2 ada lagi satu, dah sejuk terbujur kaku. Rasa nak nangis.. So malam tu aku jadi bidan, tukang cuci kereta dan penggali kubur sekaligus.

Anyway sekarang aku tgh berusaha nak bagi dorg putus susu. Kesian pulak aku tgk Ngongok gigih susukan dorg, sampai kurus kering la badan dia. Serius kerempeng sampai leper. See, breast feeding does help you loose those post-pregnancy fats. Lets practice breast-feed jyeahhh!! Ehh tu yg blom kawen tu xyah nak practice sangat la pulak.. T__T

 The old gebu Ngongok

 The now kerempeng Ngongok

Kesian kan? Dah la sekarang ni dia suka tidur sorang2 kat dapur, nun di pinggiran macam kucing terbiar. Aku panggil tidur dengan aku pun dia xnak. Kalau tak dulu mesti tidur dekat2 aku. Buat aku sedih je. Drama sangat kau ni Ngongok..

Eh btw, ni lah mak Ngongok.

Nama dia Baby. Gedik kan? Sama je cam tuan dia. Eh.

Thursday, June 23, 2011

The babi BB story

So the stupid BB screen went kaput last 2week. I send it to this one kedai to get it checked and I told the abang kedai to hold the repair work first, as I was considering the price utk tukar screen yang mahal cam celaka tu. Tapi dia changed the screen anyway and bila aku tanya sapa suruh pandai2 tukar, he simply replied "Oh ingatkan awak cakap suruh tukar." Babi tak? When he first checked the phone and informed me that the screen is kaput and need 2 be changed, I clearly told him that I'll call him back to decide. Tu yang aku tak paham camne dia boleh salah dengar yang aku setuju untuk tukar. Alasan bodoh gila takleh blah.

Aku dah start panas dah so I told him yang aku takleh nak amik fon tu sekarang sebab aku takde duit nak ambik. The screen cost me RM380 btw. Lagi buat aku panas bila dia reply "Oo yeke takpe saya kira RM350 je lah". Ewahh kau discount RM30 tu dah besar sgt lah tu? Kalau ikut hati aku satu sen pun aku xnak bayar ok. Kau yang pandai2 tukar kan, aku tak cakap pun nak suruh kau tukar.

Kalau ikut panas hati aku ni nak je aku suruh dia bukak balik screen yang dia dah ganti tu. And aku xnak bayar satu sen pun as I didnt agree to any of his services tapi dia yang pandai2 buat ikut suka hati dia. So aku pun nak buat ikut suka hati aku xnak bayar. Boleh?

Sebab dah panas hati sangat I called Mr. Munkey. Kesian dia tak pasal2 pekak telinga dengar aku membebel huhu. Aku betul2 sakit hati dah ni, dah tak peduli apa si mamat comel Kiko kat meja sebelah ni fikir pasal aku.  Mungkin sebab dah tak tahan dengar aku merempan so beliau dengan baik hatinya, as usual, pergi menyetelkan kes BB itu sambil turut menjadi mangsa semburan berapi ku. Thanks banyak2 lah ye, jasamu ku kenang ke akhir hayat. Tuhan je yang mampu membalas kesabaranmu terhadap ku yang panas baran ini. :P

To Abang kedai telefon yang bangsat tu, aku xtau lah apa niat sebenar kau, either kau sengaja or tak, aku memang takkan halalkan perbuatan bodoh keji kau ni sampai bila2. Tak kisah lah orang nak cakap aku ni yang over ke, aku mengada ke, hapa ke yang penting aku tau as customer I have the right to choose any offered services and I never chose yours so apa yang kau buat ni dah kira paksaan pada aku. So di mata ku, kau tetap keji. 

Kthxbai.

Wednesday, June 15, 2011

Jelita Ke Tidak??

Dengar sini orang kampung sekelian!! Wahh gitteww...

Kakak Cantik saya ni mintak tolong korang untuk vote her untuk peraduan Siapa Model Tudung Mawar Pilihan Anda??? by FAREEDA. 


3 simple steps;

1. "Like" FAREEDA.. Nyata Jelita FB page


2. Go to Siapa Model Tudung Mawar Pilihan Anda??? album and "Like" this picture.


3. Dah buat step 1 & 2?? So you are DONE!!


Kakak Cantik yang baik mengucapkan jutaan terima kasih kepada sesiapa yang sudi vote beliau. Sesapa yang vote tu nanti dia belanja makan home made nasi lemak sepinggan sorang. Nak nasi tambah kena kira lain.



Akhir kata pesanan ikhlas dari Kakak Cantik: "Muka cantik tapi kalau malas basuh tangan lepas makan pun tak guna" 

Kehkehkeh ;p

Tuesday, June 14, 2011

Mata Bundar Berseri Berwarna warni



Annyeonghaseyo!! *pose chomel*


Tiap kali tengok gambar model Korean/Taiwan/Japan mesti went like "Halah halah halahhhh shomelnyaaa muka masing2 macam patung rasa nak cubit2!!" Dorang dahla kulit kulit gebu mulus putih melepak, pastu yang paling comel ialah mata bundar yang kelihatan innocent tu.

Kini anda juga boleh memiliki mata innocent ala Puss in Boots tu only for RM68 by InnoVission only at MilkADeal. Beli 2 pasang lenses dengan harga RM68 pastu siap FREE DELIVERY NATIONWIDE.

Anda boleh pilih either Hera Black, Vivid Violet, Vivid Blue, Vivid Grey, Vivid Brown, Shiny Blue or Nut Brown. All colors come in contact lense powers of 0.00D - 5.50D, except for Vivid Blue so if anda rabun pun still boleh bergaya dengan mata warna warni. InnoVision also have various types of contact lenses to choose from; one tone lenses, two tone lenses, tri tone lenses, electro lenses, funky lenses, solid tone lenses, UV lenses, and special offers. Haaa amik kau.. Pasni boleh feeling2 K-Pop habis2an.


Comel kan saya? Mari cubit pipi saya auuu~


You can buy as many as you want for yourself or you can buy as gift to friends. Mungkin patut beli deal ni untuk group Gula-Gula and Max 247 a.k.a 24:7, alaa Malaysian K-Pop groups yang awesome tuuuuu *tangan di dada, mata ke atas*.


Oh btw this offer only available for six days, starting today. Baik gi beli cepat, kalau tak camne nak jadi K-Pop. For further details on the highlights and condition of this deal, just click HERE.


Tri tone lenses, electro lenses, funky lenses! #InnovisionLens if offering a variety of coloured lenses. #MilkADeal

Monday, June 13, 2011

It's Monday.

1. Sekarang aku ialah sedang lapar gila tah kenapa. Pastu mengantuk. maka tak lalu nak buat kerja. Walaupun hakikatnya hari2 memang aku manjang mengantuk kat office pastu memang hari2 pun tak lalu nak buat kerja hihi.. ^__^"

2. Phone bongok ku yang kasihan tu finally rosak. The screen went blank all of the sudden. TIBA2. WTF KALAU AKU TAU AWAL2 AKU DAH BALING KAU KE DINDING TANPA TERAGAK2.

3. I changed spring kereta last week sebab the previous ones were lowered yang amat the front skirt tu was like only 2 inches from the road surface I SWEAR. Rasa nak pengsan setiap kali went in and out from the basement parking sebab skirts kereta mesti bergesel dgn jalan. So nak tak nak terpaksa la tukar ke spring standard. Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii yang macam sialan tu, dahla spring standard tu buat kereta aku berwajah buruk sbb tiba2 jadi tinggi gila (Ok yang ni mungkin just my head je) pastu tah kenapa the car jadi jumpy and bouncy. Sumpah rasa macam naik lori bergoyang2 gila ok. Sekarang tiap sessi pemanduan adalah involving more cursing and Istighfar-ing at the same time. Yaa akhirat tetap tidak dilupa haha. Memang ahli neraka la kau ni Adi..

4. Since fon rosak, I have no more access to Twitter at the moment. Maka tiadalah tempat untuk mengadu domba melepas segala instant thoughts of cursing. Takde lagi tempat untuk meroyan sakan.  Hoihh dia punya gigil Tuhan je yang tau. 

5. I should stop browsing thru those online boutiques. SERIOUSLY SHOULD.

6. The management been rearranging the layout and seatings at the office so now I am seated at the very end ceruk of my department. Agak tersorok jugak lah so senang la if nak nap curik tulang miahaha. Tapi desk depan and kanan ialah desk pekerja rajin & dedikasi so mungkin terpaksa lupakan hasrat utk nap tu..


Saya kini dikelilingi files. Belakang aku ialah files semata. Dah la kat sebelah kiri aku ni ialah printers station for my department yang berhias dengan wayar berselirat. Memang fire hazard betul. Pastu ada water sprinkler lak tu betul atas printers station tu. Just imagine memula terbakar pastu electrocuted. Or got electrocuted sambil terbakar. Sakit tuuuuu!!


Kemain lagi meriah ngan kertas bertimbun2 bagai. Tapi kerja tak siap2 pun huhu..


Cibi @ Cik Babi. Hellewww selamat berkenalan alls!! *snort laugh*

7. Dah saya nak pergi makan sekarang. Kebuluran sangat nih. K bai.

Wednesday, June 8, 2011

Fast & furious x 6


Aku selalu complaint yang BB aku ni lembap.

Memang pun. Kalau tengah browse FB, jgn haraplah nak gelojoh bertweet pada masa yang sama. Apatah lagi nak berblog-hop. Loading page slow satu hal, pastu hujung2 mesti hang. Memang rasa nak hang je BB tu kat dalam longkang.

Tapi kini tidak lagi!! (Cewahhh!!)

Now I can browse 6X faster with Opera Mini!

Okay semua orang boleh dapatkan the ever legendary Opera Mini with DiGi today. Yup DiGi je yang lain2 sila minggir. It is now 6 times faster Internet browsing so it's faster than ever!


You can download it for free. FREE DOWNLOAD. Dengan syarat download before 30 June 2011 and only applicable for downloads via http://m.opera.com. Or simply SMS "Opera" send to 2000. So pegi download cepat like NOW!!


Okeh sekarang ai boleh browse FB sambil tweet sambil blog-hop sambil tengok video Gambit Saifullah. Ngehehehe..

nRelate All Blog Sections