"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Thursday, May 19, 2011

Sikit-sikit lama-lama jadi bukit

Harini saya adalah bangun lambat. In fact the whole house bangun lambat. Aku terjaga around 8:30am and my sisters & abg ipar belum bangun pun lagi. Since dah bangun lambat maka dengan senang lenang la aku bersiap2. Takde maknanya nak kelam kabut rushing2 bagai, nama lagi dah lambat. 9:30 baru keluar rumah, pukul 10 sampai office. Yeah, harini rasa macam office ni Encik Solikin yang punya ngahaha..

* * * * *

Semalam I left office around 6pm sebab nak singgah Guardian kat Giant beli barang sikit then lepak Starbuck minum coffee sambil online. Ececeh feeling bimbo kejap. But then once sampai je sana terus tukar plan. I went to Guardian kat luar Giant instead and lepak kat mamak. Bajet nak jimat duit sebab outlet yg kat luar ni kecik, barang tak banyak so perbelanjaan pun terhad. Plus drinks kat mamak berganda lebih murah dari Starbuck. Tapi bila aku nak gerak balik around 7:30pm tu hujan start turun lebat. Nak tak nak ke Giant jugak lah. And hujung2 habis jugak 200hengget kat Guardian SAHAJA. Aku pun xtau laaa amenda aje yang aku beli. Then sementara nak tunggu hujan betul3 reda sambil berjujuran air mata penyesalan saya pun pergi lepak kat Starbuck utk online. Tapi dari jarak jauh je la sebab dah jatuh miskin so park kereta depan Starbuck and online dalam kereta je haha. 

* * * * *

Niat hati malam tadi nak buat manicure then pakai satu nail polish yang dah berzaman beli tapi xpernah pakai tu. Last2 cuma sempat pakai base coat je. So harini kuku bersinar of the clear polish, rasa macam zaman skolah menengah lak ahaks *kelip2 mata*

* * * * *

On my way to work this morning tiba2 it hit me that aku selalu dipertemukan dengan jejaka2 yang suka mendedikasi lagu. Since sekolah menengah sampai sekarang. If lagu tu lagu best or lagu faveret aku then i'll be very excited, if not then aku just ignore je haha. Nak feeling2 touched dan hati-mula-berbunga-cinta memang tak la. But I appreciate each and every one of it very much. Saya pasti akan ingat semua lagu yang pernah didedikasi, cuma kadang2 lupa sape yang dedicate huhu. Ampunnnnn..

* * * * *

This one goes to Malay people. Kenapa ek its ok for orang Melayu to use English, Indonesian, Hindustan, Latin, Japanese, Korean songs for ringtone but not ok when it comes to Chinese songs? I mean, sama je kot mcm English, Japan songs tu semua. Still not a Malay song tapi kenapa macam pelik sangat when it comes to ringtone lagu Cina? Kenapa?? Dan kenapa if it was lagu Tamil jadi kelakar pulak? Kenapa???

* * * * *

I found a grey hair on my head. Kali ni bukan the usual grey hair sebab rambut rosak tu *ayat denial* tapi ia betul2 grey hair yang tumbuh dari akar hingga ke hujung. Please hair, saya masih berumur 20-an. I promise I'll be  more kind to you *capai hair brush*

* * * * *

Eh semalam tiba2 Mr. Dear called me!! Patutlah hujan lebat haha. Thanks for calling (finally!! Hehe). Walaupun u mungkir janji jalan2 ke Singapore tapi that once-a-lifetime phone call adalah amat dihargai ngehehe.. :P

* * * * *

Kerja yang sikit2 nih kalau tak siapkan cepat memang akan membukit. Kalau mengantuk time kerja jgnlah nak melayan twitter sgt dengan harapan akan hilang ngantuk. Sebab lepas tu harapan untuk siapkan kerja juga akan hilang sebab dok ralit ngan twitter.

Sekian.

5 comments:

DeLancrettLurpak said...

apakah twitter ID ko? aku nak add.. boleh aku huru harakan hidup ko lagi, ekekekeke..

~adeQ~ said...

i loiiikeee....eh bulan depan dah JUN!!!!!

AdiHana said...

cik lurpak:
sila rujuk ruangan sblh kanan nuh. chewah.. haha. @adisolikin. yeahh mari menghuru-harakan hidup masing2!!


adeq:
ye aku tau. jom resepi rahsia!!

isabelle said...

haha..mari kita bertweetan.

AdiHana said...

isabelle:
mari!!

nRelate All Blog Sections