"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Thursday, April 21, 2011

Saya kerja pejabat la..


Nenek: Ni kawan pejabat Abang ke? Gefren ke?
Me: Haha tak la Nek. Kitaorg kawan belajar dulu.
Nenek: Ooooooooo tak kerja sekali dgn Abang la ni? Kamu bukan enjiner (read: engineer) la ye?
Me: Eh tak nek. Saya tak belajar engineer (read: engineering) so kerja lain la.
Nenek: Ooooooooo dahtu kamu kerja apa?
HIm @ Abang: Laa banyak tanya la Nenek nih.. 
Me: Saya kerja errr.. *looking for simple words*
Him @ Abang: *Annoyed* Ala dia kerja pejabat la.. Nenek xtau.
Nenek: Hah?? KEJAR PENJAHAT?!! Biar betul kami ni Bang. Ooooooooo keje polis kot.. Laa apesal pompuan keje polis kejar2 orang jahat nih .. *continue babbling*
Me & Him: *Gelak guling2*


What a comel nenek :)


Dan sekarang ni memang aku kerja pejabat. Maksudnya saya masih dipejabat bekerja. (T____T)

Dahla semalam balik kerja after midnight. Balik umah xleh tido si Ngongok tu merengek xhabis2 nak hape tah. Arinih stayback kat office sampai esok demi kerana tender. Lepas submit tender esok aku nak tido sampai buta. If xdapat cuti halfday sumpah aku tido bawah meja. Tak kira.

8 comments:

DeLancrettLurpak said...

mesti ko keje taip2 aje ekk..

orgkampung aku kalau keje pejabat, semua org conclude, keje taip-taip la tu.. hehehehe

isabelle said...

hahaha.hebat la hang dik..
keje kejar penjahat :P

~adeQ~ said...

siyes! workaholic!

AdiHana said...

cik lurpak:
ye betul2 *sambil taip2*
haha

AdiHana said...

is:
mmg jadi bahan se-family dorg haha.
eh nenek tu snyum reminds me of u tau kak. so skg ni me n the abg nick-named her "nenek is". seriously. haha.

AdiHana said...

adeq:
sgtlah workaholicnya. aku stress skg ni dok office xde buat apa tau. tu yg manjang ngntuk tu huhu

Anonymous said...

hahaha..kak adi dh ade pakwe ek? teharu plak..

AdiHana said...

anon:
huh? aku dh ada pakwe?? sape sape??? k.d pun xtau k.d ada pakwe huhu

nRelate All Blog Sections