"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Monday, April 18, 2011

Historical walk

Hello y'allll!!!

Wah wah dah lamanya tak buat entry. Banyak benda nak cerita tapi tak tau la kenapa macam takde masa nak buat apa pun (ececeh padahal pemalas tak nak mengaku).

Well macam biasa, a lot had happened since my last entry. I discovered that office baru saya ni adalah berhantu, I was on a successful menambah-berat-badan-diet but had to end it *sobs*, I fell in & out of love *ehem2* and the highlight ialah Ngongok kesayangan telah selamat menjadi emak YEAY!!! I'll story-mory those next time lah, tunggu nak upload pics skali okeh :)

Oh I had a wonderful weekend last week with Mr. Hubby & Mr. Munkey. Ehh tak tak dia bukan hubby saya yang sah. Saya masih lagi single & unmarried harap maklum. Both of them are my frens back since my pre-diploma year. Mr. Hubby & I was a "married couple" back then, hence the nick Mr. Hubby. Mr. Munkey pulak was a "rockstar" kat campus. He went everywhere sorang2, very quite, tak bercampur dgn org and was very "uniquely" himself. We never talked literally sampai laa tahun ni tiba2 jadi bestfren haha. Why Munkey? Tah aku pun xtau kenapa. Rasa macam best je kan panggil dia munkey kehkeh..

So anywayyyy, I went to Melaka with Mr. Munkey and we met Mr. Hubby there. We went to Jonker Walk, then Mr. Hubby belanja us for a late dinner at Asam Pedas Claypot which he mati2 claimed to be the best asam pedas in Melaka tapi saya rasa biasa je xdela sedap sgt, and afterwards he took us for a tour around bandar Melaka. So I asked him to take me to visit this place I used to live & grew up. At first the place looked so alien but then once the memories started to come back everything looked so familiar. Where were there for just like 15minutes but it was like one of the most mengharukan moment in my life. Rasa cam nak nanges..

Ohh aku adalah sangat suka Jonker Walk. Aku rasa Jonker Walk adalah best gila. Its located di tengah2 bandar Melaka bersejarah di deretan bangunan lama Baba Nyonya yang cool gila, pastu barang2 yang dijual adalah best and quite cheap especially the accessories. And the sight kadang2 buat aku rasa macam bukan berada kat Malaysia. Rasa macam kt street market Bangkok pun ada. Coolness... Ecehh macam penah pegi Bangkok je kannnnn haha. Cuma it starts early, like around 630pm and ends around 12am. Paling lewat pun dekat pukul 2. Tu pun orang majlis perbandaran dah start sapu sampah. Tu je yang tak cool.. x__x

Ok saya nak pergi gosok baju. Esok adalah the starts of working week. TAK.BEST.



Later dolls ;)


2 comments:

DeLancrettLurpak said...

kalau ko jumpe mr.hubby, ko rasa nak cekik2 dia takk?


assuming that ko ngan mr.hubby pernah bercintun..

berilmiah tak soklan aku, heheheh...

oit, update blog selalu sikit, buleh? aku bosan, wakakaka!!!

AdiHana said...

tak. rasa cam nak peluk2 haha.

ktorg xpenah bcintan cintun, kami cuma kawan je (jwpn artis).

ko mmg xde keje sgt dh ek?

nRelate All Blog Sections