"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Wednesday, March 23, 2011

Perjuanganku demi sesuap nasi.

Semalam aku kembali memegang watak sebagai wanita bekerjaya demi untuk Ngongok tersayang.

I couldnt sleep the night before. Pastu first day kerja diarahkan baca files. Memang saja bagi aku ubat tidur kannn. My stomach pulak was being a bitch. I was on my first day of work and she decided to have a gastric attack. Mana nak tahan ngantuk, mana nak tahan sakit lagi. Memang first day yang mencabar. My fren Miji laughed his ass out when I told him bout it. Hoihh sabar je lah..

So half an hour before lunch break I went to clinic and lucky enough the pain and bloating subsidized by the end of my lunch break. Sakit berkurangan dan saya kembali berkentut seperti biasa miahaha. Come night aku dah boleh pergi menonton wayang dan bergembira bersama yang tersayang ececeh. Dasar manusia lupa diri lagi kufur nikmat. Sebagai balasan tuhan harini bergelut menahan ngantuk lagi gila xleh blah. Rasain kau Adi.

Haaaa cakap pasal menonton wayang, I watched Hikayat Merong Mahawangsa last weekend with my kezens. The outing was fun la kan walaupun aku sakit hati ngan TGV sebab line untuk booking tu juga dijadikan line untuk walk-in. Tak pasal2 yang booking kena tunggu lama jugak untuk dapatkan tiket. I mean whats the point of having booking/advanced purchase system if eventually u end up having to queue and bazir masa kena tunggu just as the walk-ins? Dahla dah bayar. Bengong.

As for the story pulak, aku taknak buat review sebab a friend who is reading this blog belum tengok lagi movie tu so I dont want to spoil it for him. Semalam tengok I Am No 4. Best. Tu je nak cakap. Hehe. Btw I'm predicting a sequel so wait and see lah. And also I'm looking forward for Kungfu Panda 2. Excited!!


And today on my second day of work I was assigned with this task but I was too sleepy and confused I ended up writing a draft for this entry haha. Dahla aku tengah blur, pc lak unta habis. Memang tak membantu mendatangkan semangat kerja pftt~

Ok Adi cukup lah tu. Gi sambung kerja sekarang (Well that is what I wrote in my book).



Kemain lagi siap buat draft bagai kan. Macam rajin sangat padahal tengah curi tulang. Ceh.



7 comments:

~adeQ~ said...

Keje kat mana sekarang? Bila kita nak memfoyakan diri....ko kata nak belanja aku makan kek resepi rahsia....hahahahha...jgn cari makan utk Ngongok jek...ingat aku yang nak menumpang kasih ni jugak...wakakakakak

Emi Dino said...

hoi ni bukan entry mlm tadi ker?
lagi satu, baguslah dh kerja kan, boleh byr balik htg aku..hahahahahaha...

isabelle said...

good luck with the new job without abg metro

AdiHana said...

adeq: yee aku igt perjanjian resepi rahsia kita tu huhu. weh tgu bln 6 kang, kita celebrate bday skali nak?

AdiHana said...

is: APA MAKSUD AYAT TU XSERONOK DIBACA HOKEY!! -__-"

~adeQ~ said...

iyo lah....tapi pastu takleh tangguh lagi tau!!!!hahahhaha

AdiHana said...

ciss berciri mengugut nampak..

nRelate All Blog Sections