"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Saturday, March 12, 2011

Hello, this is me talking.

  • Aku rindu banyak benda saat ni. Aku rindu my student life, aku rindu my student buddies, aku rindu ex-housemates aku, aku rindu Awan Guling, aku rindu outdoor activities, aku rindu adik aku, I miss my late grandfather, I miss running around dancing in the rain, I miss the nature, I miss my mom's cooking, aku rindu Miji, Seri, Shila, Wan, Akem, Eddy ohhh banyaknya benda aku rindu..
  • I just found my another kryptonite. Swimming pool's water. Aku tak pernah dapat any kind of sickness from any kind of rain at all (except that Korean Rain yg mmg buat aku rasa nak pengsan teruja ngehehe) but swimming pool's water can really make me ill. Last Sunday berseronok tak hengat kat pool sudahnya sampai laa ni demam skali pakej ngan flu and sakit tekak. Rasain.
  • Last month I was quite occupied with all the flood and wedding frenzy so terasa alive sikit walaupun it worn me out a bit. Al maklumlah dah 2bulan relax goyang kaki kannnn. But I really enjoyed being busy, having something to be done rather then just lounging around dan yang paling tak best ialah melepek sebab sakit pastu kena makan ubat pulak. Owh I hate pills.
  • I definitely have to work now sebab Ngongok adalah pregnant skarang ni and I think she'll deliver soon. Tanggungan aku bakal bertambah so nak tak nak kena la kerja kan. Syahdu gila okeh aku xleh nak bawak Ngongok gi pregnancy check up pun sebab duit tabung dah habis korek hehe. Oh bahagianya zaman jadi student dulu xyah susah2 keje pun to earn money. You just have to pretend like study and have fun. The money will come to you. Heaven wehh!! See this is why most people miss their college life.
  • I really miss this one particular person. Lets name him Hero. He really was my hero bcoz he was there everytime I needed help. Literally. We used to spent soo much time together almost everyday. I never had any dull moment around him, and I know he felt the same way. Tapi xtaula apa kena apa salah aku dah buat it seemed like he's been keeping a distance lately. I really wanted to ask him bout it tapi dia sangat menjauhkan diri sampai call aku tak pick up, sms aku tak berjawab. If jawab pun macam nak gaduh je gamaknya. Sewel ke hapa u nih?? I tau la I ni KK (kelam kabut) di mata u but come on la, u know me better. If ada apa2 at all u know u can tell straight to my face. Tak best la buat macam ni. U ingat ni skolah tadika eh nak merajuk-tak-nak-kawan-awak-sampai-abes-rehat. I really miss u. I miss us. Ke I ni je yang menggelabah sorang2? JUST LET ME KNOW WILL YOU?!!
  • Yang paling aku rindu ialah having money. I'm tired of being the loser who only afford to drool over fabulous shoes and bags just because she is jobless hence penniless. AKU. NAK. DUIT!!!! 


Perempuan merempat mencuri tepung lalu dikeroyok'in oleh orang kampung. Kesian weh dorang ni tak kasi can langsung. Habis terdedah aurat perut aku. Brengsek.

5 comments:

DeLancrettLurpak said...

tunggu raya. nanti aku bagi duit raya kat hang. hehehehe..



20pence cukup beli obat beranak kucing tak?

Jiji-Fify said...

oh seniorku.. aku rindu kamu jua... hihi ;)

AdiHana said...

cik lurpak:
gua tuntut time raya nanti!!
20pence bukan like xsmpai singgit ke?nak bli obat apa xsmpai singgit -____-"

jiji:
aku rindu cupcakes n tarts mu.. hehe

القط (Kitton) Pet Service said...

Eh cik izzati...mr Metro here! hahaah...rajin2 la singgah blog i untuk update kesihatan ngongok ye! huhuhuhuh...

~~kekasih gelapmu~Rizal ! Hahahah

AdiHana said...

cehh eja nama i pun dh xbetul. obviously u r forgetting me oh abg metroku uhuk2~ *nanges*

f.o.c kan?? okeh haha

nRelate All Blog Sections