"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Wednesday, March 23, 2011

Perjuanganku demi sesuap nasi.

Semalam aku kembali memegang watak sebagai wanita bekerjaya demi untuk Ngongok tersayang.

I couldnt sleep the night before. Pastu first day kerja diarahkan baca files. Memang saja bagi aku ubat tidur kannn. My stomach pulak was being a bitch. I was on my first day of work and she decided to have a gastric attack. Mana nak tahan ngantuk, mana nak tahan sakit lagi. Memang first day yang mencabar. My fren Miji laughed his ass out when I told him bout it. Hoihh sabar je lah..

So half an hour before lunch break I went to clinic and lucky enough the pain and bloating subsidized by the end of my lunch break. Sakit berkurangan dan saya kembali berkentut seperti biasa miahaha. Come night aku dah boleh pergi menonton wayang dan bergembira bersama yang tersayang ececeh. Dasar manusia lupa diri lagi kufur nikmat. Sebagai balasan tuhan harini bergelut menahan ngantuk lagi gila xleh blah. Rasain kau Adi.

Haaaa cakap pasal menonton wayang, I watched Hikayat Merong Mahawangsa last weekend with my kezens. The outing was fun la kan walaupun aku sakit hati ngan TGV sebab line untuk booking tu juga dijadikan line untuk walk-in. Tak pasal2 yang booking kena tunggu lama jugak untuk dapatkan tiket. I mean whats the point of having booking/advanced purchase system if eventually u end up having to queue and bazir masa kena tunggu just as the walk-ins? Dahla dah bayar. Bengong.

As for the story pulak, aku taknak buat review sebab a friend who is reading this blog belum tengok lagi movie tu so I dont want to spoil it for him. Semalam tengok I Am No 4. Best. Tu je nak cakap. Hehe. Btw I'm predicting a sequel so wait and see lah. And also I'm looking forward for Kungfu Panda 2. Excited!!


And today on my second day of work I was assigned with this task but I was too sleepy and confused I ended up writing a draft for this entry haha. Dahla aku tengah blur, pc lak unta habis. Memang tak membantu mendatangkan semangat kerja pftt~

Ok Adi cukup lah tu. Gi sambung kerja sekarang (Well that is what I wrote in my book).



Kemain lagi siap buat draft bagai kan. Macam rajin sangat padahal tengah curi tulang. Ceh.



Thursday, March 17, 2011

I'm melting


Wang Leehom - Ni Bu Zi Dao De Shi
蝴蝶眨几次眼睛
Hu die zha ji chi yan jing

How many times does a butterfly blink
才学会飞行

Cai xue hui fei xing
Before it learns to fly?
夜空洒满了星星

Ye kong sai man le xing xing
The sky is sprinkled over with countless stars
但几颗会落地
Dan ji ke hui luo di

But how many there will remain?

我飞行 当你坠落之际
Wo fei xing Dang ni zui luo zhi ji

Even as I fly, you fall
很靠近 还听见呼吸
Hen kao jing Hai ting jian hu xi

So close I can hear you breathe
对不起 我却没捉紧你
Dui bu qi Wo que mei zhuo jin ni

So sorry I didn't keep hold of you

你不知道我为什么离开你
Ni bu zhi dao wo wei shen me li kai ni

You don't know why I had to leave you
我坚持不能说放任你哭泣
Wo jian chi bu neng shuo fang ren ni ku qi

How could I ignore your every cry
你的泪滴想倾盆大雨 碎落满地
Ni de lei di xiang qing pen da yu Sui luo man di

All the while the downpour of your tears shattering the ground
在心里清晰
Zai xin li qing xi

So clearly pierced my heart
你不知道我为什么狠下心
Ni bu zhi dao wo wei shen me hen xia xin

You don't know why I had to keep away
盘旋在你看不见的高空里
Pan xuan zai ni kan bu jian de gao kong li

Circling in the sky above, just out of sight
多的是 你不知道的事
Duo de shi Ni bu zi dao de shi

So many are the things you never knew

[Lyric source]

Saturday, March 12, 2011

Hello, this is me talking.

  • Aku rindu banyak benda saat ni. Aku rindu my student life, aku rindu my student buddies, aku rindu ex-housemates aku, aku rindu Awan Guling, aku rindu outdoor activities, aku rindu adik aku, I miss my late grandfather, I miss running around dancing in the rain, I miss the nature, I miss my mom's cooking, aku rindu Miji, Seri, Shila, Wan, Akem, Eddy ohhh banyaknya benda aku rindu..
  • I just found my another kryptonite. Swimming pool's water. Aku tak pernah dapat any kind of sickness from any kind of rain at all (except that Korean Rain yg mmg buat aku rasa nak pengsan teruja ngehehe) but swimming pool's water can really make me ill. Last Sunday berseronok tak hengat kat pool sudahnya sampai laa ni demam skali pakej ngan flu and sakit tekak. Rasain.
  • Last month I was quite occupied with all the flood and wedding frenzy so terasa alive sikit walaupun it worn me out a bit. Al maklumlah dah 2bulan relax goyang kaki kannnn. But I really enjoyed being busy, having something to be done rather then just lounging around dan yang paling tak best ialah melepek sebab sakit pastu kena makan ubat pulak. Owh I hate pills.
  • I definitely have to work now sebab Ngongok adalah pregnant skarang ni and I think she'll deliver soon. Tanggungan aku bakal bertambah so nak tak nak kena la kerja kan. Syahdu gila okeh aku xleh nak bawak Ngongok gi pregnancy check up pun sebab duit tabung dah habis korek hehe. Oh bahagianya zaman jadi student dulu xyah susah2 keje pun to earn money. You just have to pretend like study and have fun. The money will come to you. Heaven wehh!! See this is why most people miss their college life.
  • I really miss this one particular person. Lets name him Hero. He really was my hero bcoz he was there everytime I needed help. Literally. We used to spent soo much time together almost everyday. I never had any dull moment around him, and I know he felt the same way. Tapi xtaula apa kena apa salah aku dah buat it seemed like he's been keeping a distance lately. I really wanted to ask him bout it tapi dia sangat menjauhkan diri sampai call aku tak pick up, sms aku tak berjawab. If jawab pun macam nak gaduh je gamaknya. Sewel ke hapa u nih?? I tau la I ni KK (kelam kabut) di mata u but come on la, u know me better. If ada apa2 at all u know u can tell straight to my face. Tak best la buat macam ni. U ingat ni skolah tadika eh nak merajuk-tak-nak-kawan-awak-sampai-abes-rehat. I really miss u. I miss us. Ke I ni je yang menggelabah sorang2? JUST LET ME KNOW WILL YOU?!!
  • Yang paling aku rindu ialah having money. I'm tired of being the loser who only afford to drool over fabulous shoes and bags just because she is jobless hence penniless. AKU. NAK. DUIT!!!! 


Perempuan merempat mencuri tepung lalu dikeroyok'in oleh orang kampung. Kesian weh dorang ni tak kasi can langsung. Habis terdedah aurat perut aku. Brengsek.

Saturday, March 5, 2011

Enjoy the pictures


Front of my parents house on 30/01/2011 at 2:41pm
Masa ni if I stood right next to that pinang tree, the water leveled at my knee


21 minutes later:

Masa ni air dah just below my lovely ass.


This was the view to the left:



To the right:

Ok air dah bagi salam kat depan pintu jom berambus selamatkan diri


Three days later.

The water level. Last time (2006) it was just below the switches. Actually the flood was bigger this year but our home suffered less.


Kitchen's bar

Every corner of the house adalah tunggang terbalik. Most of the stuff yg kitorang letak tempat tinggi pun jatuh dalam air sebab as the water rise it caused some of the barang2 to float. Just imagine tv and microwave pun boleh jatuh.


Tiba2 pandangan tertumpu pada satu object:

Thats Ngongok's toilet.
Ewah2 selamat pulak kau ni tak tenggelam. Awak memang nasib baik la Ngongok. Aku pun nasib baik jugak sebab dapat jimat RM28 takyah beli pasir baru.


Look at how thick the mud was.


So kerja2 pembersihan pun bermula.

The center area


Dry kitchen


Pinggan mangkuk & plastic containers from the dry kitchen cabinet SAHAJA. Tak campur lagi dengan those kept in other 3 cabinets, that small store and tah berapa banyak kotak plastik tah. Sampai sekarang pun tak habis kemas lagi pinggan mangkuk ni semua. Kisah benar ni hokey.


Outside of the house.







Mangsa banjir yang kasihan.

nRelate All Blog Sections