"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Wednesday, January 26, 2011

Hello back

Assalamualaikum. Hello uolss :)

I apologize for the long silence. Banyak benda nak dihadap so semua masa untuk membuat segala perkara duniawi yang menyeronokkan terpaksa dikorbankan. Haha dilema sungguh kehidupan kau nih. Sebenarnya malas nak bersuara dan komen banyak2 so jalan terbaik ialah keep silent and keep yourself to only you.

Tapiiii nak jugak bercakap kann so here's what been happening in my twisted world since my last entry.

* * * * *

I finally quit my job. Ececeh bunyi macam dah kerja 20tahun padahal  tak sampai 2tahun pun.. Actually dah lama niat nak quit tapi baru tercapai. So sekarang dah boleh berpuas hati akhirnya berjaya jugak menjadi penganggur sepenuh masa hehe..

I'm not gonna explain why I quit, I'm gonna even talk about it. Biarlah I dengan Tuhan je yang tahu.. Eceh ayat nak pasrah tak boleh blah. Lagipun I have to admit that the ending of me working there adalah not very pretty. Not pretty at all. So I'm sooo not gonna waste my breath explaining myself to different version of stories DAN PALING TERUTAMA to those who dont even believe me. Kalau dah tak percaya sangat then why even bother asking pastu bila aku explain kau buat muka oh-yelah-tu-penipu macam sial tau tak dah pegi mampos la korang. Wah wah masih berapi nampaknya Cik Adi. Kalau ikutkan hati memanglah marah dan sakit tapi sebab ikutkan sunnah dan sedar kekurangan diri maka hendaklah kita forgive & forget. Forgive them for their mistakes & forget ours ngehehehe~ :p

* * * * *

Oh Ngongok went missing!! Pandai nak keluar merayap pastu tak tau nak cari jalan balik. Bongok. Nasib baik I put a collar on her so ada manusia yang baik hati tolong jaga dia then siap post iklan. Since I was too occupied dealing stupid thing masa tu, I asked a friend to pick her up and look after her for few weeks. Pastu bila dapat balik kat I wahwah dah besar and gumuk Ngongok tersayang. Tapi tak tinggi pun. Pftt.

Betina gendut.

She's around 8 month old already tapi kecit je aku tengok. Ngongok is actually a mix between Himalayan (mother) and Domestic (father) sebab tu dia macam lain sikit. She inherited her kampung look from the father, bulu dia agak panjang and lebat compared to normal Domestic, her long straight tail dan perangai gedik from the mother. Perangai monyet dia tak tau la mana dapat. Must be from the mother's owner kehkehkeh. Ehem maaf jika ada yang terasa...

rasa cam nak sulam buat alas kaki boleh?


 macam biasa suka menggedik mintak kena pijak


ekor pun menggedik2


* * * *

I figured out that bloatedness can kill you. Well not literally tapi ia memang buat kau rasa cam nak mati.  Remember I complained about me being bloating on my last entry? Well I've been having bloatedness since then. That was like last year. TAHUN LEPAS. Gila kau menderita kekembungan selama dua tahun *exaggerate gila (T__T)* 

The worst was the first 2 months. Memang amat mengganggu sistem tubuh dan sistem liburan. I cant eat, cant sleep, I cant even move around as I pleased sebab dalam badan kau rasa macam sekumpulan pahlawan Red Indian tengah menari malam pesta muda mudi. I also had to watch my makan (still have to.. *sigh*). Most of the time I ate only bubur nasi halia. Dahla kena control makan, pastu dok laa termuntah2. Along with that, the whole world pun went against me. Sakit badan + sakit hati =  penyeksaan jiwa berganda. Dan semestinya berat badan aku la jadi mangsa. Anyway sekarang I'm almost back to normal, bloating dah almost gone. I dah boleh makan macam biasa cuma kadang2 bila terlebih makan benda berminyak2 maka badan akan mula rasa tak selesa. But somehow I rasa I macam terrrmenghidap eating disorder pulak... (^___^")

* * * * *

Okay cukup2 lah tu dulu. Sambung cerita di lain entry. Walaupun seorang penganggur tapi waktu tidur masih perlu diberi keutamaan. Perlu manfaatkan waktu rehat sebaiknya sebelum nikmat ini ditarik semula. Lagipun perlu recharge tenaga untuk another perjalanan yang jauh.


Daaaa.. :)

4 comments:

Jiji-Fify said...

Wohohoo!! kak di's back!! la kak awt benti keje?? ape cerita abg metro seterusnya?? :P :P

BUDI PRISMA SDN BHD said...

What the fart...u kate ngongok ikut perangai monyet i? siot je...bukan ke tu perangai u? i baik je...kire up sket dari monyet...lbh kurang cipanzi jek,,,sbb gelap...hahahahahkeji la ayat2 you...fify...xyah nak abg2 metro sgt...i see u in court mammoth nanti! hahahah

isabelle said...

maka terputuslah cinta dgn abg metro di tgh jalan. hahaha
dik, awat karpet tmpt ngongok landing tu mcm kat umah akak? adakah dia bersembunyi di rumahku?

AdiHana said...

jiji:
i benti keje sbb nk jadi artis. haha.

budi @ abg metro:
mmg keturunan u kot haha

is:
hah pegi cek skg haha

weh apehal korg lebih risaukn abg metro lak nih?!

nRelate All Blog Sections