"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Saturday, October 30, 2010

I love you..

[click picture to enlarge]

Dont worry, I didnt reply that. Gile ke hapa tetiba nak reply benda mean macam tu. Lagipun its not like he was being mean or aggressive and all. 

We've been cyber fren since Myspace, then Friendster sehinggalah ke Facebook. Takdelah kawan beriya pun, juat some occasional hellos, like setahun sekali. Oh wait we did chat on YM quite frequently this one time. Just that one particular time. Pastu dah takde dah. Then he added me on FB, komen gambar sikit2, tu je lah. And that was long time ago.  Aku pun tak ingat no fon apa yang aku bagi kat dia. So adalah mengejutkan bila pagi2 masuk kerja check email tiba2 ada message camni pulak. Sungguh tak mengujakan. 

Sumpah aku tak tau how to react to things like this. Selalu bila tiba2 dapat sessi luahan perasaan camni, I'd just laugh it off buat cam konon2 they were joking then terus tukar topic. Tapi that trick didnt work that well especially when it came to lelaki jenis tak paham bahasa. Paling teruk ada this one time nih, this guy told me he loves me STRAIGHT AWAY JUST LIKE THAT, lengkap dengan ayat tidur-tak-lena-mandi-tak-basah semua. Bila aku dah tergelak2 cam sewel siap tukar topic semua, this guy grabbed BOTH my hands, stared me in the eyes and said "Adi, I'm serious." Omaigod gila okay. Sumpah terus terkeras sekejap haha. Pastu aku lempang muka dia sambil jerit "Pervert!!" to his face then ran away. Haha memang tak la kann. I just walked away quickly like-kalau-masuk-lumba-jalan-kaki-terus-menang-tempat-pertama sambil dia terjerit2 memanggil namaku dengan penuh perasaan. Nasib baik dia tak kejar kalau tak confirm jadi drama sebabak Sembilu Kasih.

The after-rejection part ialah saat paling akward and membencikan. Some will move on, tanpa berlengah terus meluah perasaan pada target seterusnya. Ini obviously kategori golongan lakhanat, so mmg nasib baik tak terima "cinta" dorg. Mostly will stay and being persist. Merayu2, melutut, paksa2 paling tak boleh blah those yang I-dah-takde-semangat-nak-hidup-kalau-takde-cinta-u. Kalau camtu, sila pergi mati cepat. Takde sapa nak lelaki yang tak kuat semangat dan tak menghargai life macam kau. Ceh cakap macam bagus padahal kau tu pun sama je, siap menangis2 dalam class sampai lecturer soh balik je nangis kat umah. Tapi tu kena cerai after good long 8 years, of course kena frust at least 4 tahun then baru boleh cari cinta lain. Ni bercinta pun belum, nak frust beriya kejadahnya? Tak releven okeh. 

Apa aku nak reply kat mamat ni ek?

10 comments:

Cik Lurpak said...

ko reply je "I love you too strong:..confirm mamat tu cuak sey.. hehehe

Jiji-Fify said...

gila hot stuff yuh! i loike! kah kah kah. akak reply je, as long as u afford to buy a diamond ring, bentley car,istana sejibik, aku ON! ngahahaha!! ;D

ken said...

love is online? :)

AdiHana said...

CL & jiji:
jawapn korang both keji & mungkar. i xske!! *pose lindungan kaabah* haha.

no lah, he's actually a nice guy la. i replied to him nicely k.. :)

ken:
online lovin it is! LOL
hey thnks for droppin by! :)

Nas said...

balas baik2..mane tau tu jodoh mase depan..kihkih..sile jangan ingat dah lelakigemokyangbuatjahatlepas8tahunbercintetu!!!

ok..maafkan mulut saye..-_-"

AdiHana said...

nas:
alamak lupa pulak ada salah sorg saksi penting zaman kejatuhn baca blog nih haha.. (^___^")

dont wory k.d balas dgn berhemah. hopefully it didnt hurt him :)

isabelle said...

x sbr nak tau perkembangan lps awak bls dgn berhemah tu

AdiHana said...

is: kepoh xseswai utk pengandung haha.

Emi Dino said...

adik : lelakigemok tu jahat ker? hehehe...

aku tau ker lelaki itu? hahahhaahaa

AdiHana said...

emi: shaddap lah u!!haha malu saya taw.

nRelate All Blog Sections